Blog challenge dag 10/30: sterke gevoelens

Schrijf over iets waar je ‘sterke gevoelens voor hebt’

Grappig hoe anders Bianca en ik “for which you feel strongly” vertalen en interpreteren. Ik zie het als iets waar je achter staat, iets dat je opgewonden krijgt, iets dat je gevoelige snaren raakt. Bianca interpreteert het als iets waar ze zich druk over maakt.

Nu ben ik niet iemand die zich nog snel druk maakt. Nee, ik zeg het verkeerd. Ik kan me druk maken om iets maar net zo snel het hele gedoe weer vergeten. Waar ik vroeger nog wel eens mijn ongezouten mening zou geven – lees: een flinke sneer uit de pan- hou ik me tegenwoordig meestal in.

Ik ga me dus niet druk maken en gewoon vertellen waar ik sterke gevoelens voor heb: oude ambachten.

via GIPHY

Als jullie allemaal uit gelachen zijn….

Oude ambachten. Die dingen die we zelf deden voor we voor elk wissewasje naar de Jumbo en de Action liepen.

Ik heb het haken en breien op de schoot van oma geleerd, begin jaren 70.

via GIPHY

Jaaaaa, ik loop al wat jaartjes mee, dankjewel.

Op school leerde ik borduren en  kantklossen. En nu leer ik mezelf kaartweven. Ik ben een bezig handwerk bijtje. And I like it!

Wat mij betreft zou ouderwets handwerk opnieuw terug moeten komen naar de scholen, lager en middelbaar onderwijs! Er groeit nu een tweede generatie op die compleet consumptie gericht is. Wat je nodig hebt, koop je. Twee generaties die niet lijken te beseffen dat we op een zeer kwetsbare aardkloot leven.

Ik ben geen doemdenker en geen prepper!  Ik leef niet met het geloof dat we morgen uitgeroeid worden en ik ben zeker niet bezig met het graven van een bunker om welke ramp dan ook te overleven. Maar ik ben wel van mening dat het goed is om volwassenen en kinderen basic survival skills aan te leren.

via GIPHY

Ja, nee, ook leuk, maar ik bedoel iets meer dan dat.

Praktische dingen zoals het maken van kleding, het plaatsen van een regenton of het timmeren van een muur. We zijn als moderne maatschappij zo ontzettend afhankelijk geworden van grote industrie, van multinationals. Ik zit op een Facebookgroep Mochila haken – zoals trouwe lezers weten – waar ik vol trots mijn zelf gemaakte kumihimo schijf liet zien. Ik mocht behoorlijk wat lelijke sneren ontvangen. “Belachelijk. Daarvoor ga ik geen moeite doen. Dat kost bij de Action maar 2 euro.”

Die afhankelijkheid kan met een  hoge prijs komen. Zoals ik al zei: we leven op een kwetsbare planeet. Onze zon is een nucleaire reactor die wanneer ze een flinke scheet laat onze richting uit, ons complete elektriciteitsnet plat kan leggen. Balen! Want geen tv of radio (tenzij op batterijen en die lopen ook leeg) meer, geen mobieltje of tablet meer.

via GIPHY

Tja, als dat je grootste zorgen zijn……

Enkele weken geen elektriciteit. Waar kook je op? Waar komt je drinkwater vandaan?

Enkele maanden geen elektriciteit. Waar haal je je eten vandaan? Wie heeft er medicijnen?

Een jaar zonder elektriciteit. Waar koop je kleding? Wie herstelt de schade aan je huis?

Had je nu maar je kinderen wat  ‘oude ambachten’ bijgebracht. 😉

via GIPHY

Waar zou medeblogger Bianca zich druk om maken? Surf naar biancamagielse.nl

ACVG

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts binnen 20 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact! 😀
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)