Dit blog is het breinkind van Tekstbureau Van Ginneken. In dit blog neem ik je mee mijn wereld in, met berichten die jou hopelijk nieuw inzicht geven, nieuwe dingen vertellen, bevestigen wat je al vermoedde, laten lachen, laten nadenken.

Het virus dat WordFeud heet

Ik sluit even een spelbord van een verslavend spel dat WordFeud heet en dat de smartfoonwereld als een virus veroverd heeft. Iedereen die dol is op woordspelletjes zal er vroeg of laat aan geloven en verstrikt raken in de uitdaging.

Wat is WordFeud?

WordFeud is online Scrabble met potentieel alle Nederlands sprekende smartfoonbezitters als spelers. Dus niet langer met je Scrabble bord aan tafel zitten wachten familie of vrienden met je wil spelen. Nee, gewoon op twitter, facebook, hyves of in je eigen social media clubje roepen dat je WordFeud speelt en jawel, de uitnodigingen komen binnen. En als er even niemand is, dan kan je ook willekeurig iemand uitnodigen. WordFeud kent zijn klanten!

De hardcorespelers hebben het spel getest tot de limiet. Helaas kan je –as we speak- niet meer dan 30 spelborden tegelijk actief hebben. M.a.w. op een drukke avond speel je met 30 mensen tegelijk Scrabble. Voor mensen die niet van taalspelletjes houden, niet van spelen houden, niet van smartfoons houden is dat gewoon krankzinnig.

Op twitter merk je dat tweeps WordFeud niet al te vaak willen noemen. Het roept enorme irritatie op bij sommige mensen. Even voorzichtig vragen geeft een verhuld maar bekend antwoord. Ze hebben er een hekel aan omdat ze het niet goed kunnen. Dus houden WordFeud-spelers zich over het algemeen gedeisd. Als een geheim genootschap van Vrijmetselaars doorbreken ze zelden hun stilzwijgen, noch vertellen ze hun geheimen.

Pochers

WordFeud spelers krijgen in diverse blogs een beetje moeilijke reputatie mee. We zouden ongeduldig zijn, nerds, pochers en single.
Dat je eenvoudig plezier kan hebben in een spelletje ontsnapt volstrekt aan deze blijkbaar bloedserieuze mensen die vergeten zijn hoe je moet spelen. Of dat je geniet van het leren van nieuwe woorden en zo ook de mens waarmee je speelt.

Tips

Goed zijn in WordFeud heeft niet alleen te maken een grote woordenschat hebben. Strategie en regels volgen zijn net zo belangrijk. Deze tips hebben al eerder mensen geholpen hun spel te verbeteren.

1.Speel niet alleen om zoveel mogelijk punten te behalen voor jezelf. Je speelt namelijk niet alleen. Soms kan je met het leggen van een klein woord van weinig waarde je tegenspeler verhinderen zelf een grote klapper te maken.

2.Speel niet alleen voor nu maar ook voor later. Met andere woorden, soms moet je enkele letters dusdanig leggen dat je over 2 of 3 beurten er toch veel mee kan scoren.

3.Wees niet bang om combinaties te proberen die onzinnig lijken. Neb en yel kan dus wel.

4.Let op voorzetsel zoals ver-, ge-, her-, enzovoort. Die kunnen soms voor veel extra punten zorgen.

Voor de diehards

Heb je geen smartfoon met android of een ronde appel op de achterkant, kan je altijd nog kiezen voor een computer versie. Er is emulator software in de omloop waarmee je op laptop of pc een android foon kan “nadoen” en waarop je met wat DOS kennis de WordFeud app kan installeren.

Mijn highscores

618 punten aan het einde van een spel.
240 punten voor het woord KLAZEN op een random bord.

Good luck!

Van delen word ik blij !

0 reacties

  1. [...] adviseren 2 of 3 beurten vooruit te kijken. Wellicht als je verder gevorderd bent lukt dat. Ik vind het [...]


*