Dit blog is het breinkind van Tekstbureau Van Ginneken. In dit blog neem ik je mee mijn wereld in, met berichten die jou hopelijk nieuw inzicht geven, nieuwe dingen vertellen, bevestigen wat je al vermoedde, laten lachen, laten nadenken.

Hoe is jouw webgedrag ?!

Britse wetenschappers proberen te begrijpen wat de invloed is van het wereldwijde web op onze hersenen. Ze willen graag weten of mensen die veel gebruik maken van het internet  ‘anders’ zijn dan mensen die dat niet doen. Om daar achter te komen ontwierpen ze deze leuke Web Behavior Test  die tegelijk jou en hen inzicht geeft in jouw webgedrag. Drie aspecten van je webgedrag worden onderzocht en gebruikt om jouw webdier te bepalen.

1. Aanpassingsvermogen of gespecialiseerd ?

Het Internet laat ons heel wat dingen tegelijk doen. Het zou kunnen dat je muziek luistert en  en je blog update terwijl je chat met je vrienden en reageert op een binnenkomende email. Kan je snel tussen al die verschillende taken heen en weer fietsen of word je er minder efficiënt van ? Een studie gedaan aan de Stanford University in California suggereert dat mensen die veel multitasken (meerdere dingen ‘tegelijk’ doen) echt minder efficiënt zijn dan mensen die de tijd nemen voor elke taak apart.

2. Supersnel of slakkengang ?

Het internet helpt mensen om snel informatie te vinden. Hoe meer je oefent, hoe sneller je het kan en het is zelfs mogelijk technieken te leren om nog sneller informatie te vinden. Maar snelheid is niet hetzelfde als accuraat zijn. Het eerste antwoord dat je tegenkomt bij het googelen is niet altijd het precieze antwoord dat je zoekt.
In de test wordt de tijd gemeten die je nodig hebt om een serie taken te volbrengen. Als je een snel webdier bent, heb je minder tijd nodig dan gemiddeld. Ga even bij jezelf na of dat zo was omdat je echt wist wat je deed of omdat je belangrijke informatie gemist hebt door snel het eerste antwoord te kiezen. Als je een langzaam webdier bent, zou het kunnen liggen aan het feit dat je niet zo zeker bent van je zoekgedrag óf omdat je liever het juiste antwoord vindt dan het eerste antwoord.

3. Sociaal or solitair ?

Het internet  heeft grondig het aantal manieren om nieuwe mensen te ontmoeten of in contact te blijven met oude vrienden veranderd. Is je webdier sociaal ? Dan heb je waarschijnlijk aangegeven dat je veel tijd spendeert aan sociale netwerken als Hyves en allerlei forums en dat je vertrouwen hebt in de informatie die je via deze websites krijgt. Is je webdier solitair dan ben je waarschijnlijk minder sociaal bezig via het internet en heb je sneller de neiging de informatie van de meer traditionele, wetenschappelijke websites te geloven.

Bron
BBC Lab Uk

Van delen word ik blij !

*