Dit blog is het breinkind van Tekstbureau Van Ginneken. In dit blog neem ik je mee mijn wereld in, met berichten die jou hopelijk nieuw inzicht geven, nieuwe dingen vertellen, bevestigen wat je al vermoedde, laten lachen, laten nadenken.

Nog geen pensioen voor 102-jarige rechter

Ontmoet Edelachtbare Rechter Wesley Brown ! Hij begon te werken op zijn tiende toen zijn vader ziek werd en zoonlief nodig was om het gezin te helpen onderhouden. Vandaag is hij 102 jaar oud en hij werkt nog steeds. Nog geen pensioen voor deze 102 jaar oude rechter.

In een recent interview zegt Brown “Ik heb mijn hele leven al gewerkt. Ik zou niet weten wat ik anders zou moeten doen.” Bijna een eeuw lang is deze man ‘bezig’. Hij werkt al decades met plezier, staat regelmatig op de golfbaan en tot voor kort nam hij elke dag de trap naar zijn kantoor op de vierde verdieping.  De resultaten van diverse onderzoeken lijken er voorlopig op te wijzen dat dát wel eens de sleutel zou kunnen zijn tot een lang leven. Er zijn wereldwijd steeds meer honderdjarigen. En wat ze gemeen hebben lijkt te wijzen op 1 essentieel punt : een zinvol bestaan via een beroep dat ze met veel liefde doen of via een actief leven met lezen, schilderen en spelen muziek tot het einde.

Judge Brown heeft in zijn jaren alles al voorbij zien komen. Maar in zijn rechtbank verbaast hij zich nog het meest over de ruzies rond internet privacy. Hij komt uit een tijd waarin een telefoongesprek nog via een schakelkast en telefoondame liepen en iedereen in het dorp kon mee luisteren! Nu heeft hij zijn eigen mobieltje en laptop.

Zijn geheim van lang leven ? “Ik weet niet wat voor diepe geheimen het leven voor ons in petto heeft. Maar ik heb min of meer gekozen om mijn leven te leven alsof er helemaal geen geheimen zijn.”

En misschien is dat wel de essentie : verbaas je nergens over en ga naar eigen eer en geweten mee met nieuwe ontwikkelingen.

Bron
dagblad The Wichita Eagle, Kansas, USA

Van delen word ik blij !

*