Dit blog is het breinkind van Tekstbureau Van Ginneken. In dit blog neem ik je mee mijn wereld in, met berichten die jou hopelijk nieuw inzicht geven, nieuwe dingen vertellen, bevestigen wat je al vermoedde, laten lachen, laten nadenken.

Single zijn zit tussen de oren

Waarom ik? Je hele familie zit gezellig bij elkaar, kinderen in een hoekje, koppeltjes op alle stoelen en daar zit jij in je eentje. Al een tijdje op de dating markt maar geen man of vrouw in zicht die meer dan 1 keer met je uit wil. Vrienden hadden allemaal advies voor je maar trekken hun handen nu ook van je af. Te lang single en je snapt maar niet waarom. Dan heb ik goed nieuws voor je. Single zijn zit tussen je oren, zegt nieuw onderzoek. Je zou wel eens een gevalletje “dating depressie” kunnen hebben. En dat is GOED nieuws want dan kan je er ook iets aan doen!

Professor Martin Seligman, de vader van positieve psychologie en de auteur van “Authentic Happiness” zegt dat het aan je “manier van verklaren” ligt. Een pessimist verklaart het fout lopen van een date op 3 manieren. “Niemand houdt van me” is de algemene verklaring. “Ik zal altijd alleen zijn” is de vastgeroeste verklaring. En “Ik ben niet mooi genoeg” is de persoonsgebonden verklaring. Allemaal ‘verklaringen’ die een pessimist voor zichzelf op tafel gooit. De optimist daarentegen heeft een veel grotere kans om een goede relatie te vinden omdat een negatieve ervaring bij het daten al snel weggewuifd wordt als “Ik ben oke. Dat was de uitzondering op de regel”.

Hier zijn de 4 meest voorkomende uitspraken die de pessimisten onder de vrijgezellen zichzelf aanpraten. Heb jij deze ook al in de mond genomen, dan wordt het tijd daar verandering in te brengen.

1. Niemand is op zoek naar iemand zoals ik.

Dit is een algemene negatieve verklaring waarmee je aangeeft dat je denkt dat je single zijn verreikend is en zonder uitzondering. Onzin dus! Ja, de laatste dates die je had liepen allemaal met een sisser af omdat die personen “iemand anders” zochten. Maar hé, dat deed jij ook. Zoniet had het wel geklikt! JIJ wil iemand die voor je valt vanwege je unieke kwaliteiten en niet omdat ze niets beters kunnen krijgen! Hou je focus op die ene persoon en laat de rest fijn op zoek gaan naar “iemand anders”.

2. Ik ben vervloekt. Ik zal nooit iemand ontmoeten.

Dit is de vastgeroeste verklaring die je geeft als het een tijdje niet zo lekker loopt. Jij bent vervloekt en dat zal altijd zo blijven. Kletskoek! Je ontmoet elke dag nieuwe mensen. Dat daar geen dating potentieel tussen zit, dat kan gebeuren. De ongelukkige vrijgezel in je ziet steeds dat tafeltje gedekt voor 1 persoon. Laat dat beeld los en ga eens lekker aan de bar zitten! En in je hoofd zeg je tegen jezelf de waarheid. “Ik ontmoet een heleboel leuke mensen maar nog niet die ene mens die ik boeiend vind. Maar dat gaat me wel lukken.”

3. Ik ben niet mooi/slim/rijk/jong/sexy genoeg.

Dit is de verklaring die je gebruikt om alles op jou te betrekken. Maar weet je wat, de opinie van vreemden is niet half zo belangrijk als jij denkt! Tuurlijk voelt het persoonlijk als niet je auto maar jij afgewezen wordt. Maar die afwijzing is maar al te vaak gebaseerd op een gebrek aan een romantische klik. Klikt het niet, dan wordt het echt niks, hoe mooi of rijk of sexy je ook bent! Je kan tegenover iemand zitten die aan AL je eisen voldoet maar hoeveel lucifers je ook afstrijkt de vonk springt niet over. Dat ligt noch aan jou, noch aan de persoon tegenover je. De chemie is er simpelweg niet. Dus focus jezelf niet op hoe je kan veranderen om toch die vonk te krijgen. Blijf bij jezelf en luister naar je eigen gevoel.

4. In mijn eentje functioneer ik beter. Ik blijf gewoon single.

Tuurlijk mag je genieten van je vrijgezellenstatus! Geniet van je alleen-tijd, ga als een wervelwind door je to-do-lijstje en maak gewoon plezier op bruiloften. Maar denk er aan: je bent slechts voor eeuwig en altijd single als jij dat zelf toelaat. Single zijn zit tussen de oren. Wat voor slechte dates je ook achter de rug hebt, niet de hele wereld is slecht! Besef dat je nu single bent omdat je die ware die voor de fantastische klik zorgt nog niet gevonden hebt. DAT is de echte reden waarom je single bent. Maar als je een relatie wil beslis dan hier en nu dat een fijne vent of vrouw in je nabije toekomst ligt en kijk hoe jouw positiviteit anderen aantrekt!

Dit stukje is opgedragen aan een tweep wiens lichaam “mooier” wordt, wiens geest “vrijer” wordt maar wiens dating inspanningen lijken vast te lopen op negatief denken. En dit stukje is opgedragen aan mezelf, die slechts enkele weken zonder kerel zat omdat ze door positiviteit als een honingpot de heertjes naar zich toe trok.

Bron: Yahoo! Match.com – Amy Spencer

 

Van delen word ik blij !

0 reacties

 1. Bas Boeit zegt:

  Laten die punten in zijn geheel nu echt 100% de waarheid zijn.

  Mijn geestelijk vader had vroeger hetzelfde en dacht hetzelfde.
  Tot dat…….ja echt, tot dat je iemand tegen het lijf loopt die je echt neemt zoals jij bent, met al je nukken, rariteiten, etc.

  Maak daar een vice versa van en het komt uiteindelijk gewoon goed.

  Gr. Bas

 2. Christien zegt:

  Gelukkig, is er dus toch nog hoop voor me ;-) Enne… blij je weer te lezen!

 3. Hans zegt:

  Mooi stukje Anja, en het zal best kloppen hoor. Ik denk daar nu nog even niet over na. Ik ga wel veel “leuke dingen doen met leuke mensen” dat heb ik me wel voor genomen. En een beetje nieuwsgierig maakt het stukje me ook wel.;-)

  Hans.


*