Dit blog is het breinkind van Tekstbureau Van Ginneken. In dit blog neem ik je mee mijn wereld in, met berichten die jou hopelijk nieuw inzicht geven, nieuwe dingen vertellen, bevestigen wat je al vermoedde, laten lachen, laten nadenken.

Succesvolle mensen, wat is hun geheim?

Het geheim is dat er geen geheim is. Uit diverse onderzoeken, interviews en enquêtes blijkt dat succesvolle mensen geen geheime formule hebben. Ze zijn succesvol omdat ze dingen net iets anders doen, omdat ze net iets anders denken.

De tijd bepaalt niet wat ik doe, is een veel gehoorde uitspraak. Iedereen loopt wel eens tegen een deadline of een tijdsbestek aan. Geef een tijdopgave van twee weken en de meeste mensen zullen hun tijd zo indelen dat ze de 2 weken volledig besteden aan de werkzaamheden. Succesvolle mensen doen dat niet. Zij pakken het werk meteen aan en zorgen ervoor dat het ruim voor de deadline klaar is. Zo houden ze altijd ‘vrije tijd’ over.

Succesvolle mensen trekken succesvolle mensen aan. Ook het omgekeerde is waar. Als je vaak te maken hebt met vervelende collega’s of klanten die jou zo ongelukkig maken, moet je een keer je eigen houding onder de loep nemen. Niemand kan je ongelukkig maken. Dat doe je zelf. Want het feit is dat ze aangetrokken worden door jouw negatieve houding. Begin met geluk, vriendelijkheid en standvastigheid uit te stralen. Alleen zo trek je hetzelfde soort mensen en succes aan.

Opvallend succesvolle mensen voelen nooit dat ze hun schuld aan de maatschappij afbetaald hebben en dat ze op hun lauweren kunnen rusten. Ze denken nooit “Ik heb genoeg gedaan. Laat een ander het maar oplossen.” Dat kan een loodgieter zijn die na werktijd bij familie de gootsteen even ontstopt maar ook een multimiljonair die sociale wrijving in zijn bedrijf aanpakt.

Soms lijkt het alsof succesvolle mensen succes opbouwen. Ze hebben ervaring dus… Maar zo werkt het niet. Succes is geen kwestie van ervaring maar een kwestie van wat je hebt bereikt. Dit is iets dat je ook in een cv goed kan toepassen. 10 jaar ervaring als bakker wil niet zeggen dat je een lekker brood kan bakken. Succesvolle mensen beschrijven zichzelf niet met stopwoordjes zoals leergierig, creatief en doortastend. Ze vertellen – niet altijd even bescheiden – wat ze voor elkaar gekregen hebben.

Vraag iemand waarom hij/zij succesvol was, en je krijgt als antwoord zinnen met veel ik, mijn en soms een wij. Vraag iemand waarom ze gefaald hebben en plots ligt de reden altijd bij iets of iemand anders. Echt succesvolle mensen leren ook van hun falen, durven hardop zeggen “Ik heb het fout gedaan”. Tuurlijk kan je niks doen aan een blikseminslag of 50 cm sneeuw. Maar bij al de andere dingen moet je durven toegeven dat jij een fout gemaakt hebt, dat je ervan geleerd hebt en dat je jouw verantwoordelijkheid neemt.

Succes is gebaseerd op actie. Succesvolle mensen bewandelen hun pad niet; ze sprinten er overheen. Als er wat gedaan moet worden, zijn zij er vrijwillig als de kippen bij. Door te doen creëer je je eigen mogelijkheden…om te leren, om indruk te maken, om jezelf te verbeteren, om je relatie op te bouwen, om constant je grenzen te verleggen.

In de zakenwereld is er altijd een slag grote of kleine ondernemers die opvallend succesvol zijn. Ze doen altijd net iets meer voor hun klanten. Alles dat legaal cq moreel is en waar hun klant bereid is voor te betalen, doen ze gewoon. Ze zullen nooit een pretentieuze daar-ben-ik-te-goed-voor houding aannemen. Er zullen altijd mensen zijn die van mening zijn dat ze elke beweging die jij maakt voor hun als klant, moeten opleggen. Daar kan je tegenin gaan en hard over klagen maar wil je succes dan leer je de fijne balans te vinden tussen wat de klant wil en wat jij graag doet.

Iedereen roept dat ze zoveel extra doen…maar bijna niemand doet het. Extra klagen is makkelijker dan extra doen. Een extra telefoontje of e-mail, wat vroeger komen of wat later doorwerken. Niet roepen hoe anderen het moeten doen maar zelf de handen uit de mouwen steken en laten zien hoe het anders kan. Het kost zeker moeite maar uiteindelijk zal dat beloond worden met succes.

Bron
Inc.com

Van delen word ik blij !

*