Dit blog is het breinkind van Tekstbureau Van Ginneken. In dit blog neem ik je mee mijn wereld in, met berichten die jou hopelijk nieuw inzicht geven, nieuwe dingen vertellen, bevestigen wat je al vermoedde, laten lachen, laten nadenken.

Train je man

Zit, blijf, haal……goede training werkt ook op je man! De Amerikaanse Myla Madson heeft een humoristische kijk op mannen. Humoristisch met een kern van waarheid die voor beide seksen geldt: aandacht en genegenheid werken beter dan kritiek en een klap met een krant.

“Toen ik nog jonger was, niet zo lang geleden, was ik hondentrainster van beroep. Ik kan nu eerlijk toegeven. Als ik toen dezelfde technieken had toegepast op de mannen in mijn leven zou ik waarschijnlijk vandaag nog getrouwd zijn.

Dom van mij te denken dat er zoveel verschil is. Net als honden willen mannen alleen maar jouw aandacht en genegenheid, niet jouw kritiek en af en toe een klap met een krant.

Ik weet dat als een hond zijn behoefte doet in de woonkamer wanneer je er niet bent het te laat is zijn neus er in te duwen zodra je weer thuiskomt. Hij kan de verbinding niet meer leggen tussen zijn daad en jouw woede. Mannen zijn ook zo. Ik kon zomaar ineens pissig worden over iets dat mijn ex weken geleden gedaan had. Ik viel helemaal over hem heen…de arme kerel wist niet wat hem overkwam!

Ik was ook een enorme fan van breng-de-bal spelen met mijn ex. Maar ik oefende niet in dezelfde mate als ik deed met een tennisbal en de hond in de achtertuin. In feite, mijn enige participatie was hem vertellen wat ik nodig had, waar hij het moest gaan halen en wanneer ik hem weer thuis verwachtte want ik wilde er niet te lang op wachten. Maar zoals oudere honden het beste reageren op lovende woorden, moet je ook mannen prijzen als je wil dat ze iets doen zoals jij dat wil. Ze lijken echt op elkaar in hun behoefte aan positieve bekrachtiging, aanmoediging en waardering wanneer ze iets goed gedaan hebben.

Nog zo’n extreem vervelend ding dat mijn ex deed en mij tegen de muren op kon drijven, was niet op zijn plek blijven als ik dat zei. Ik begrijp dat hij zich ongemakkelijk voelde tijdens het winkelen. Ik moest hem aan zijn halsband  door de rijen met bh’s en andere frivole dingen slepen. Maar zodra ik toestemde hem buiten aan de deur laten wachten, was ie weg. Hij ging dan god-weet-wat achterna en ik moest een uur zoeken eer ik hem weer vond.  Misschien had ik het probleem kunnen oplossen met  zo’n schok-halsband. Grenzen instellen en zodra hij buiten die grens stapte…bzzzzzzzz. Hey, als ze zo onmenselijk waren, zouden ze die dingen niet verkopen!

Buiten je man op het matje bij de achterdeur zetten ‘s nachts, heb je slechts één optie als het gaat om het breken van vieze, vervelende gewoontes. Dreig zijn moeder op de hoogte te brengen. Mannen haten het wanneer je dat doet. Er is één ding waar je altijd op aan kan: een man geeft heel veel om wat zijn mammie denkt.

Okay, samenvatten. Mannen haten het als er zomaar zonder reden tegen hen geschreeuwd wordt en reageren veel beter op zorgvuldig uitgekozen prijzende woorden. Ze tonen graag affectie zolang het wederzijds is en niet van hen verwacht wordt.

Voor je hem naar de winkel stuurt, bedank hem voor het feit dat hij er altijd is voor jou en toon je dankbaarheid…….met voedsel als je hoofdpijn hebt.

Speel de mama-kaart alleen als het strikt noodzakelijk is maar zet je dreigement wel door als zijn slechte gedrag doorgaat. Geloof me, zijn moeder zal nooit toegeven dat ze hem niet fatsoenlijk opgevoed heeft en zal ongelooflijk in verlegenheid gebracht worden als hij aantoont dat ze ongelijk heeft.

Zo is het dus. Train je man. Het is echt niet zo moeilijk als je begrijpt dat genetisch gezien hij meer op een hond lijkt dan op jou.”

Originele artikel: Sit, Stay, Fetch…How to Train Your Man

Van delen word ik blij !

0 reacties

 1. Monique zegt:

  Een hondentrainster van beroep? Ongelooflijk!
  ” … zijn neus er in te duwen …”
  “schok-halsband”
  Arme man! Snap dat het humoristisch is bedoeld, maar ik heb mijn man gekozen om wat hij is en dat willen veranderen, verandert ook zijn wezen en maakt hem iemand anders dan de persoon waar ik voor gevallen ben ;)

 2. Hans zegt:

  Ik heb zelf een honden cursus gevolgd met onze husky Beppie dat ging met zo’n klikker steeds als ze iets goed deed moest ik klikken en een beloning geven ….. dit werkt echt perfect.

  Ik heb dit later op soort gelijke manier met een collega gedaan en daar werkte het ook bij. Bij mensen is het vinden van de klik alleen een heel stuk moeilijker.

 3. Avalanche zegt:

  Wat een grappig stukje! Gelukkig valt er aan de nieuwe man in mijn leven helemaal niets te verbeteren ;-)

 4. jan zegt:

  Ik noem het vrouwelijke arogantie.
  De reden dat zij de man wil veranderen is om haar eigen onvolmaaktheden te verdoezelen.
  Alles is volmaakt omdat het is zoals het is.


*