Dit blog is het breinkind van Tekstbureau Van Ginneken. In dit blog neem ik je mee mijn wereld in, met berichten die jou hopelijk nieuw inzicht geven, nieuwe dingen vertellen, bevestigen wat je al vermoedde, laten lachen, laten nadenken.

Waarom een sportman opzettelijk overgewicht kweekt

Een personal trainer die 6 maanden lang opzettelijk overgewicht kweekt? Waarom? Omdat hij wil ervaren hoe het is te moeten beginnen met sporten en afvallen als je flink overgewicht hebt. In de 5 maanden  die nu verstreken zijn nam zijn gewicht toe met 31 kilo. En hij is nog niet klaar!

 

 

Eindelijk geen spichtige, magere, afgetrainde man of vrouw die jou met je 150 kilo probeert op te jutten tot meer bewegen en over het algemeen geen idee heeft hoe het voelt 150 kilo tegen de zwaartekracht in, in beweging te moeten houden. Deze Amerikaanse personal trainer Drew Manning wil uit eerste hand weten hoe dat voelt. Hij was een gespierde, energieke bonk van een personal trainer. Tot hij aan zijn “fit 2 fat 2 fit” project begon. Fase 1: stoppen met bewegen en beginnen met junkfood naar binnen schuiven.

De dieetgoeroe van Yahoo Shine vindt het maar niks en ziet de gezondheidsrisico’s die deze actie met zich meebrengt. Manning houdt gedurende het hele project zijn bloeddruk, hartslag, bloedsuikergehalte, cholesterol, en dergelijk allemaal bij. En ook hij is geschrokken van het negatieve effect van het destructieve combo junkfood-stilzitten op zijn gezondheid. Maar in zijn woorden : “ik heb nooit het gevoel gehad dat mijn leven in gevaar is. Vrienden zeggen dat ik er nu maar mee moet stoppen maar er zijn mensen die jaren op deze manier leven. Die laatste 4 weken wil ik er nog bij doen.”

Manning vertelt dat de overschakeling zo ontzettend moeilijk was. Niet sporten is voor een sporter een hel. Niet gezond eten is voor een gezond mens een worsteling. Hij ging net zo goed door een vorm van ontwenning de eerste 3 maanden.

Op de vraag hoe de junkfood die wij allemaal zo lekker vinden hem bevalt, geeft hij een ontnuchterend antwoord. Al het voedsel dat hij nu eet (ontbijtgranen, sapjes, wit brood en witte pasta, limonade, crackers, chips, voorverpakte maaltijden, etc.) smaakt zonder uitzondering lekker maar na het eten voelt hij zich slecht, krijgt opnieuw honger en zijn lichaam wil alleen maar meer van dat ongezonde voedsel. Tot het punt dat hij zelf moet toegeven dat het een verslaving is. In het begin hield hij niet eens van cola en limonade. Nu moet hij een dagelijkse portie hebben anders krijgt hij hoofdpijn en een slecht humeur, typische symptomen van suikerverslaving.

En daar ligt ook de belangrijkste les die Manning nu al geleerd heeft. Hij begrijpt meer dan ooit hoe verslavend suiker en vet zijn. Drugs en alcohol als verslaving kunnen wat hem betreft aangevuld worden met junkfood.

Hier kan je meer lezen over de missie van Drew Manning, de personal trainer die vet wil worden en weer slank.

Bron: Yahoo Shine

Van delen word ik blij !

0 reacties

  1. admin zegt:

    Dankjewel voor je opmerkzaamheid


*