Algemene voorwaarden zijn bullshit

Ik kreeg vannacht zowel van Facebook als van Instagram de boodschap dat ik de privacyinstellingen even goed moest nalopen en de algemene voorwaarden nalezen. Pas nadat ik akkoord ging met de algemene voorwaarden, kon ik verder gaan met mijn nachtelijke tijd verdoen op social media.

Vanmorgen maakte ik een account aan op PostNL. Dat hoeft niet maar als ik vaker digitale postzegels ga bestellen, wil ik wel graag weten dat het echt niet aan mij ligt als het misgaat.

Pas nadat ik akkoord ging met de algemene voorwaarden werd mijn account aangemaakt.

Ik ging op akkoord zonder te lezen.

Dom, Anja, dom!

Oh ja, waarom?

Of ik die algemene voorwaarden lees of niet, ik MOET ermee akkoord gaan.

In zijn geheel.

Ik krijg geen keuze.

Ik kan niet zeggen: prima, maar niet met voorwaarde 6.2 want in die kleine lettertjes staat dat ik akkoord ga met het feit dat jullie me mogen naaien en daar ga ik niet mee akkoord. Dus.

Nee, je gaat wél of níet akkoord met ALLES.

Mijn god, zeurmuts, dan ga je toch niet akkoord!

Uhm, als ik alle kleine lettertjes zou nalezen van alle algemene voorwaarden waar ik tot nu toe al mee te maken heb gehad, en dan overal niet akkoord mee zou gaan, dan kon ik net zo goed in een grot gaan leven! Want je krijgt geen bankrekening, geen treinkaartje, geen medicijnen zonder algemene voorwaarden goedgekeurd te hebben. Je kan niets bestellen via een webshop en zelfs geen pedaal voor je fiets kopen zonder akkoord te gaan met algemene voorwaarden.

O wist je dat niet? Bij elke aankoop die je doet ga je akkoord met de algemene voorwaarden die het bedrijf opgesteld heeft. De bakker, de slager, de schoenlapper, de fietsenmaker, zelfs de vent die op zaterdag loempia’s verkoopt op de markt. Als het verstandige zakenmensen zijn hebben ze algemene voorwaarden. En zo niet, dan heeft hun branche die wel.

Het moderne leven is een kwestie van alles of niets.

Je krijgt geen ijsje als je de broccoli niet opeet.

Broccoli-ijs, iemand?

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)