Bad day

Half negen ‘s morgens

De zeiknatte poes zat in de dakgoot van de garage. Mauw mauw, red mij, ik durf niet!

Deze dame rukt uit met trapladder en goede moed. Klim klim klim. Niet bang zijn, poes.

Maar poes is wel bang en slaat bij het optillen heel even wanhopig haar klauwen uit.

Ik voel het niet. Ik heb het te druk met één hand de ladder af te klimmen terwijl in mijn andere hand zeiknatte poes kitten style bungelt.

Poes veilig op de grond. Mijn handen zijn nat en ik veeg ze aan mijn broek af. Het is maar water! Tot ik een rode druppel van mijn duim zie glijden. Stik, de kat heeft me dus toch te pakken gekregen. En op mijn broek getuigen de bloederige vegen van mijn dapperheid.

Half 12, bijna middag

Ze storen mij, die 3 takken die na het snoeien van de liguster zijn blijven staan omdat ik er niet bij kon. Ik besluit alweer dapper – ik heb een dappere dag, jawel- de speciale takkenschaar met telescoopsteel te nemen en die drie middelvingers te ‘vernietigen’.

Schaar op steel, touwtje los, bekje rond tak, trekken aan touwtje, SNIP! Keer 2: SNIP. Keer 3: SNIP.

AUW! Auw miauw wauw!

Ik weet niet hoe maar ik maak een verkeerde beweging met mijn pols waardoor een blinde pijnscheut even tranen in mijn ogen geeft. Die gehate middelvingers zijn weg maar mijn pols ook: verstuikt. Het gebeurt mij vaker helaas.

Half 4 ‘s middags

Nee, niet meer buiten blijven. Gewoon veilig achter mijn pc gaan zitten met een duim die klopt onder een klodder betadine en een flinke pleister en de verstuikte pols van diezelfde hand die in een verband zit. Achter de pc, lekker veilig, er gaat niets fout zo.

HEUJ! Waar is mijn internet?

Ik test wat, ik klik wat. Niks. Internet kapot? Nee, er worden geen massale storingen gemeld op Twitter.

Ik stuur Ee een appje: of hij internet heeft. Ja hoor. Ow, dan is het ook niet lokaal.

Ee kent zijn apparaten en zijn netwerk en geeft mij instructies. De router is geen leven meer in te blazen.

Het internet is helemaal kapoetski.

Snif.

Er zijn van die dagen dat je denkt: was ik vandaag maar in bed blijven liggen.

P.s. De publicatiedatum van deze blogpost staat op de 23ste, de dag dat ik hierboven vertel geen internet te hebben. Rara hoe kan dat? Gewoon, deze blogpost schrijven op de 24ste, nadat ik weer internet had, en een datum in het verleden geven. De techniek staat voor niets, mensen! 😀

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)