Belastingaangifte 2016

 

Ik deed mijn belastingaangifte zelf vandaag.

 

belasting2016

 

Niet voor de eerste keer, maar het ‘aangifteformulier’ was tot dit jaar anders voor ondernemers dan voor particulieren. Dat geeft dan wel weer een eerste-keer-gevoel.

Het is ook niet zo dat ik vandaag pas alles ingevuld heb. De eerste week van maart ben ik ermee begonnen. Om vast te lopen en door te gaan en weer vast te lopen en door te gaan.

Wat willen ze ineens allemaal weten waar ze vorig jaar totaal geen interesse in hadden!

Het klopt dat de belastingdienst al heel veel ingevuld heeft. En jij moet die getalletjes controleren.Nee, niet degene die de getalletjes invult, maar jij zelf.

Zo raakte ik in 2009 mijn auto kwijt. Ik had toen nog een dure accountant die mijn aangifte deed. Hij maakte een fout waardoor ik plots 1500 euro moest terugbetalen. De belastingdienst heeft een prachtige regel die zegt dat zelfs als je er totaal geen verstand van hebt, dan ben je nog steeds verantwoordelijk voor de getalletjes die er staan. Maakt een ‘mannetje’, een administratiekantoor of een accountant een fout, jammer dan. Voor jou. Want jij die er geen verstand van hebt, had het werk van de specialist moeten nakijken.

Omgekeerde wereld!

Maar hou er rekening mee!

Want het kan je een auto kosten. Of meer.

belasting2016-02

De accountant? Die zei sorry en haalde zijn schouders op . Life goes on. Voor hem. Met één klant minder.

Ik heb in ieder geval dit jaar -net als vorige jaren- naar eer en geweten alles ingevuld zoals ik denk dat ze het hebben willen.

Met een licht misselijk gevoel bleef ik achter na het klikken op VERZENDEN.

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)