Blog challenge dag 11/30: Wat als

Iets waarbij je altijd denkt: wat als

Wat als dat niet gebeurd was.

Wat als ik dat niet gezegd had.

Wat als zij dat niet gedaan hadden.

Mensen hebben vaak spijt van dingen die ze gedaan hebben. Maar eigenlijk zou je spijt moeten hebben van alle dingen die je niet gedaan hebt. Wat als en had ik maar zijn twee vruchteloze vragen waarop het antwoord je pas duidelijk wordt die ene seconde vlak voor je je ogen voor de laatste keer sluit.

Laten we eerlijk zijn tegen elkaar: we hebben er allemaal meer dan één. We hebben allemaal een hele rits wat alsen in een doosje onder het bed.

Wat als mijn ouders beseft hadden dat hun eerstgeborene geen lastig kind was maar een hsp’er, was ik dan sterker geworden?
Wat als ik niet voor het gymnasium gekozen had omdat enkel klasgenootjes daarheen gingen, zou ik dan slechter geëindigd zijn?
Wat als mijn ouders mij gesteund hadden in mijn creatieve carrière, was ik dan een kunstenaar geworden?
Wat als ik het vrijwilligerswerk bij de lokale krant geaccepteerd had, was ik dan vanzelf in een leuke betaalde baan geglipt?
Wat als Frank in 1992 gezegd had dat hij mij leuk vond, zou hij 3 jaar later wel nog leven?
Wat als mijn eerste relatie niet in Nederland gewoond had, was ik dan vandaag een Vlaams nationalist?

Moet ik verder gaan? Uiteindelijk kan je voor elke minuut van elk uur van elke dag van elke maand wel een wat als vinden.

NIET. DOEN.

MAAK. JEZELF. NIET. GEK. MET. WAT. ALS.

Wat als ligt in het verleden en daar moet het blijven. Het verleden kan je niet veranderen. Het kan je alleen maar helpen nu andere beslissingen te maken.

Ik weet maar één ding zeker. Zonder al de dingen die ik gedaan heb en die mij overkomen zijn zou ik nu niet in Groningen wonen bij mijn Ee die zoveel ontzettend veel van mij houdt. Alle wat alsen en alle betere paden die ik had kunnen lopen zouden niet op dit punt gekomen zijn.

Wat als we gewoon stoppen met wat als?

Wat zou medeblogger Bianca haar grootste wat als zijn? Surf naar biancamagielse.nl

 

 

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)