Blog challenge dag 12/30: 5 zegeningen

Noem 5 zegeningen in je leven

Deze challenge is er eentje die ik moest opzoeken in twee woordenboeken: Van Dale en Webster Dictionary. Wat is een blessing of een zegening eigenlijk?

Met Van Dale ben ik er nog niet uit.

Heilig woord dat overbrenging van weldadige kracht bewerkt.
Het toebedelen van, respectievelijk toebedeeld zijn met, de gunst van een hogere macht.
Iets bijzonder heilzaam.

Dus ik ga terug naar het Engels. Webster spreekt meer mensentaal.

Goedkeuring die je helpt iets te doen.
Hulp en goedkeuring van god.
Iets dat je geluk brengt.
De daden of woorden van iemand die zegent.
Goedkeuring of aanmoediging.
Iets dat geluk en welvaart teweegbrengt.
Een gebed voor de maaltijd.

Dat is wel een heleboel god en goedkeuring, twee dingen waar ik allergisch voor ben als ze samen in een zin staan. Dus ik ga voor een definitie van Webster: iets dat geluk en welvaart teweegbrengt.

Noem 5 mensen, dieren of dingen die in je leven geluk en welvaart teweegbrachten.

 1. Twitter
  Zonder Twitter had ik niet ingezien hoe geïsoleerd ik leefde en hoe erg ik geestelijk mishandeld werd. Zonder Twitter was ik niet weggegaan bij de ex. Zonder Twitter had ik Ee nooit ontmoet. Twitter is veranderd sinds 2009. Maar op Twitter voel ik me nog het meeste thuis.
 2. Mijn IQ
  Ik ben geboren met een hoog iq: 128 gemeten ende gewogen door Mensa. Zonder dat hoge IQ zou ik het als hsp’er niet gered hebben en nog steeds thuiswonen, wellicht wegkwijnen en eindigen als de bejaarde dochter die nooit wat met haar leven gedaan heeft. Mijn IQ dreef mij op zoek naar kennis en meer kunnen, meer doen, meer ervaren. Een tegengewicht voor de hsp die in een holletje wil kruipen en bang is voor alles.
 3. Poezen
  Ik hou van dieren. In tijden van stress ben ik dankbaar voor de aanwezigheid van mijn dieren. Of tegenwoordig, mijn dier, enkelvoud. Ik hou van mijn witte assistente Poei. Toen ik nog bij de ex woonde hadden we uiteindelijk 6 poezen samen. Hoe erg de situatie ook werd, er was er altijd wel eentje die me wist te vinden en troosten.
 4. Duspatal
  Ik heb prikkelbaar darmsyndroom. De officiële diagnose kreeg ik een jaar of 20 geleden. In die eerste jaren moest ik het doen met dieettips. Daarna kreeg ik Duspatal met de werkzame stof mebeverine voorgeschreven, met de waarschuwing dat ik er niet op moest rekenen dat het zou helpen. Maar dat deed het wel. Ik neem nog steeds elke ochtend een capsule.
 5. Oma
  Mijn lieve, verdraagzame, geduldige oma die de zorg van 3 kleinkinderen gedeeltelijk op haar nam. Vaders en moeders gingen uit werken en bso, daar was geen sprake van. Oma sprong in. Oma met de bochel in de rug van zoveel zorgen dragen. Oma die altijd klaarstond. Oma die oude liedjes zong tot ze hees was. Oma die haar kleindochters leerde handwerken. Oma die tot haar dood zorgde voor de zoon die haar mishandelde.

zegeningen01

Wat zou medeblogger Bianca als zegeningen zien? Surf naar biancamagielse.nl

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)