Blog challenge dag 30/30: Pieken en dalen

De pieken en dalen van de afgelopen maand

Ik ga er gemakshalve van uit dat het gaat om pieken en dalen tijdens de challenge, door de challenge en over de challenge.

De motivatie was niet altijd aanwezig. Maar een blog challenge vraagt om discipline. En discipline is wat het roer overneemt als je motivatiemetertje een droevige trilling vertoont en amper van het nulpunt komt. Ik vind dat ik voor mezelf én de buitenwereld bewezen heb dat ik die discipline wel heb. Schrijven is creativiteit maar grotendeels discipline, weet ik nu uit ervaring. Je moet in je hoofd een knop kunnen omzetten. Van je dagelijkse leven, met je dagelijkse zorgen en je dagelijkse routines naar de schrijfmodus. Van boodschappen doen en afspraken regelen voor de kids naar zitten en schrijven en praten met je vingers in het ijle, zeg maar.

Ik ben dus trots op mezelf dat ik dit voor elkaar gekregen heb!

Ik raakte even in een dal bij blogpost 13: Opgewonden Standje. Waar raak jij opgewonden van….ik wist absoluut niet hoe ik die moest invullen. Hij staat nog steeds “onder constructie” omdat ik het nog steeds niet weet. Ik heb nu wel meer dan ik toen had: ik heb nu een idee.

Blogpost 14 en 15 waren dan weer absolute hoogtepunten. Wat heb ik een lol gehad met die te maken! In blogpost14: Twist my Dinosaur Head werden jullie in het oor gebruld door dino’s. Die scenes zoeken en vinden via Youtube was een feest! Met blogpost 15: Zomaar Zaterdag was vooral de naschok hilarisch. Ee wist niet wat hij zag! Heb je de plee op het internet gezet? Dat doe je toch niet! De verbijstering op zijn gezicht! Veeg mij maar op!

Sommige opdrachten waren positief emotioneel met veel lachen en plezier. Sommige onderwerpen vroegen echter om een duik in een duistere diepte. Om emotionele kwetsbaarheid delen. Hoe ver ga je daarin, moest ik mezelf afvragen? Want dit is niet zomaar een privé-blog maar een privé-blog dat gekoppeld is aan een zakelijke site. Het vrouwmens achter het tekstbureau. En het is gewoon een feit dat mensen zich niet aangetrokken voelen maar afgestoten als de emotionele lading te groot is of onbegrijpbaar. Blogpost 8: Worsteling was de eerste waar die twijfel toesloeg. Blogpost 19: Eerste Liefde was zo’n blogpost waar ik de grens heel snel trok. Ik praat niet over mijn liefdesleven. Maar er zijn meer liefdes in het leven dan de liefde voor mensen dus dat kwam weer goed. (Bij de weg, de lezers vonden het nog fijn ook.) Bij blogpost 24: Een Harde Les trok ik meteen diezelfde harde lijn. Diep persoonlijke lessen geleerd horen niet huis op dit blog.

Welke ‘daguitdaging’ zou ik nooit meer willen doen? Blogpost 15: Zomaar Zaterdag. Ik heb me er onderuit gemuisd door er een fotoreportage van te maken maar eigenlijk zie ik het als volstrekt nutteloos. Ik was meer bezig met catalogiseren van mijn dag dan genieten van mijn dag. Dat is ook de reden trouwens dat ik stopte met de weekoverzichten hier. Mijn prioriteiten liggen anders.

Welke ‘daguitdaging’ zou ik nog wel eens willen herhalen? Blogpost 23: Brief aan MarijkeD. Ik denk er zelfs aan dit als een wekelijkse rubriek op te nemen in dit blog. Even mijn hart kunnen luchten deed goed.

30 dagen lang -met enkele uitzonderingen omdat ze behoorlijk ziek was- schreven Bianca en ik ons zij aan zij door de challenge heen. Soms dachten we hetzelfde, soms waren onze schrijfsels niet zo in sync. Zo schrijft Bianca in Celebrity Crushes dat ze Adrian Paul (De Highlander serie) zo’n hunk vindt. Woewie! I hear you, girl! 😀 Dat je fan bent van The Sound of Music zoals je vertelt in “Mijn Favoriete Films” dat vergeef ik je dan nog wel. Met heel veel moeite! 😉 Maar over het algemeen denken we -verrassing of niet?- hetzelfde over het leven.

Ik kan dan ook iedereen die blogt, met of zonder inspiratie, met of zonder ervaring, aanraden om zo’n challenge een keer te proberen. Je doet het in je eentje en daagt jezelf uit; of met anderen en steunt elkaar. Laat je me weten wanneer jij start? Lijkt me hartstikke leuk jou te volgen in je challenge!

En om het geheel af te sluiten, dit is hoe het 31 dagen geleden begon…….

[Klik op de foto voor het hele artikel]

ch30-01

 

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)