Blog challenge dag 3/30: kleine ergernissen

Noem drie van je kleine (dagelijkse) ergernissen

Oh, mensen, breek me de bek niet open!

Er zijn dagen dat ik ze opstapel, die kleine dagelijkse ergernissen waarvan andere zeggen: waar jij je nu druk om maakt. Maar meestal gooi ik zelf die stapels weer om. Ik heb over de jaren geleerd dat je druk maken om duizend kleine dingen alleen maar je gezondheid aantast.

Toch moet ik er drie noemen, hè. Klaar voor?

via GIPHY

Kleine ergernis nummer 1: taalfouten op social media

En dan bedoel ik niet simpele typefouten of arme donders die gevlucht zijn uit oorlogsgebied en hier proberen een volstrekt vreemde taal te leren hetgeen je ziet aan hun schrijven.

Ik bedoel taalfouten van ‘doodgewone Nederlanders’ die allemaal minstens tot hun 16de taal op school kregen. Die taalfouten zijn puur luiheid -meestal!-  Die taalfouten zijn desinteresse in je eigen taal en vooral desinteresse in je medemens waarmee je probeert te communiceren.

Wie op social media zit, herkent het type: altijd een mening klaar, altijd vol van zichzelf, altijd het laatst woord willen hebben, altijd beginnen te schelden wanneer ze geconfronteerd worden met hun eigen falende woorden.

Me moeder – hij wilt – na huis gaan – die meisje die – ik vindt – hunnie willen

Klinkt niet als een kleine ergernis? Deze ergernis is klein in de zin dat ik niet meer de moeite doe om het tegen te gaan. Ik erger me er nog bijna dagelijks aan maar reageer niet meer. Dus klein. Toch?

Kleine ergernis nummer 2: het aanrecht

Dit is een kleine ergernis van twee mensen in een klein huis met een kleine keuken zonder afwasmachine.

De afwas stapelt zich door de dag in of naast de wasbak op en wordt ‘s avonds afgewassen. So far so good. In het weekend is die hoeveelheid iets groter omdat Ee thuis is. Logisch. Maar Ee heeft de onhebbelijke gewoonte om een vuil kopje of glas NAAST de wasbak te zetten, op het aanrecht. Waar soms eten ligt, soms schone glazen staan, waar koffie gemaakt wordt, etc.

Ik heb dan altijd even een grrrrr-momentje.

Kleine ergernis nummer 3: als je haar maar goed zit

Dat van mij zit niet zo vaak ‘goed’. Ik heb aangeboren wild haar, lees “krullen”. Ik erger me wel vaker aan mijn eigen haar. Vaak wil het niet zitten … uhm…. hangen zoals ik dat wil. Hier ontsnapt het en daar zit het te strak. Hier te kort, daar te lang. Hier te glad, daar een knoop.

Zo mal en klein deze ergernis maar zeg eens, heel stiekem, herkenbaar hè?

Nu wil ik natuurlijk ook weten wat jullie kleine ergernissen zijn.

Zien wat medeblogger  Bianca ervan gemaakt heeft? Surf naar biancamagielse.nl

 

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)