Captcha de slechteriken

Het voordeel van een vers blog hebben is dat je stiekem kleine experimentjes kan uitvoeren. Zo wilde ik weten hoe lang het zou duren eer ik tientallen reacties zou krijgen van spamrobots die het net afspeuren opzoek naar onbeschermde websites. Na bijna 2 maanden dagelijks geschreven te hebben, is het voorbij met de relatieve rust.

Vandaag, tussen 9:00 en 10:00, kreeg maar liefst 169 reacties binnen van dezelfde Amerikaanse spamrobot die mijn lezers en mij een autoverzekering wil verkopen. Gelukkig was ik net ingelogd toen ik het aantal reacties zag oplopen.

Deze spamreacties zagen jullie gelukkig niet. Want dit is een WordPress website en Akismet blokkeert heel veel reacties. Reacties waar Akismet over twijfelt gaan naar de spamfolder en worden niet geplaatst. Toch, een provider kan behoorlijk last hebben van een website die ‘plat gespamd’ wordt.

Ik heb nu net als op mijn andere site een captcha plugin geïnstalleerd: Captcha by BestWebSoft. M.a.w. jullie moeten aan het rekenen als je nog een reactie wil achterlaten. Daar is helaas niets aan te doen.

Nu is het wachten op de volgende golf slechteriken: de hackers die via websites servers overnemen om daar weer snode plannen mee uit te voeren. Die komen er hier niet zo makkelijk in sinds ik de plugin Wordfence gebruik maar ze zullen het proberen en wanneer ze het proberen, zal ik het zien en sluit ik ze op!

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)