Cvwizard punt nl: vingers in de oortjes

Ik krijg een e-mail zoals ik wel vaker e-mails krijg.

“Ik ben erg onder de indruk van jullie mooie website anjavanginneken.nl. Ik vond hem erg overzichtelijk en hij sluit goed aan op de doelen die wij ook beogen met onze website www.cvwizard.nl. Via deze site willen we namelijk mensen de tools geven die nodig zijn om eruit te springen in een sollicitatie. [..]”

Op welke planeet is dit persoonlijke blog, dat jij nu leest, gerelateerd aan een website die probeert sollicitanten tools te verkopen waar ze heel misschien wat aan hebben?

wtf

Dus ik mail terug.
Want, misschien heb ik ergens iets gemist. Dat kan.
Mijn werkblog behandelt immers af en toe taal voor sollicitanten.

“Beste M[..], dan mag jij mij even vertellen hoe een persoonlijk blog van een INTJ aansluit bij jullie doelen om sollicitanten tools te verkopen.”

Het antwoord is pijnlijk.

“Ik heb een hele onpersoonlijke ge automatiseerde benader methode met een mail die nog niet goed is afgestemd op mensen die blogs schrijven over van alles en nog wat en niet direct raakvlakken hebben met de website waarvoor ik aan het linkbuilden ben. Kort door de bocht dus het volgende; Zou je een blog willen schrijven over onze website met daarin een link naar [..]”

Allereerst moet ik even de tranen uit de ogen vegen om zoveel taalfouten in twee zinnen. Maar ach, dat is zaken doen anno 2018. Correcte taal…ppfffttttt, dat is elitair en de boodschap komt toch over.

huilen

Vervolgens komt de achterliggende belediging binnen. Niet lezen wat ik schrijf, niet even verdiepen in de site die zijn mailbot zo geweldig vindt en proberen met slechte humor zichzelf schoon te wassen.

serieus

“Als het maar niet over onze (mijn) onpersoonlijke manier van benaderen gaat natuurlijk ;-)”

Humor! Haha!

lachende bonobo

Not!

thunbs down

 

Uiteindelijk zou ik de jongen moeten bedanken.
Ik hou er weer een blogpost aan over op een blog dat al maanden hongert naar content want bezig met andere dingen…bla bla bla…je kent het wel.
En ik heb gelachen! Dat is ook geld waard. 😀

Ow, wil iemand nog weten wat mijn antwoord was waarop het heel…..erg……stil….bleef?

“Nee.”

lachende engel

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)