Een dag zonder internet

Tijdens het afwassen en koken mag ik graag even de tv aanzetten. Met anderhalf oog droog ik af of prik in de piepers. Met een half oog kijk ik naar kook- of woonprogramma’s. Zo steekt een mens nog eens wat op tijdens de dagelijkse, saaie routine.

Maar een klik op de afstandsbediening levert niets op. Het scherm geeft een foutmelding. De tv in de woonkamer? Zelfde foutmelding. Internet? Wifi is down. Samengevat, de hele Ziggo rambam ligt eruit.

Ik was af en duik weer terug in mijn boek.

In de avond belt Ee Ziggo. Geen idee wat het probleem is. De monteur komt donderdagmiddag.

Pardon? Donderdagmiddag pas? Dus ik zit 48  uur zonder internet?

Na het initiële paniek peeuw peeuw valt er rust over mij. Ik heb morgen -lees “vandaag” dus- een echte internetvrije dag. Ik kan schrijven, ik kan lezen, geen druk, geen afleiding, geen buitenwereld die om aandacht vraagt. Het idee bevalt me eigenlijk wel. Ik begin er zelfs naar uit te kijken.

Tot Ee tegen half 9 roept: ik heb het opgelost hoor! Een doorgebrande adapter!

In plaats van opgelucht ben ik teleurgesteld.

En ik schrik even van mezelf. Ik, die internet al jaren als levenslijn met de buitenwereld ziet, verheug me op een echte internetvrije dag en ben teleurgesteld als alles het weer doet.

Ik had met de vorige Ziggomonteur -enkele weken geleden was de andere adapter ook al kapot- hier al een kort gesprek over. Hij zei als de praktische man die hij is: “Dan zet je toch het internet gewoon uit.”

Met 2 klikken op het netwerkicoon op  mijn pc heb ik geen internet meer. Met 1 swipe en 1 klik op het wifi-icoon op mijn mobiele telefoon heb ik geen internet meer. Maar dat is niet hetzelfde. Dat internet kan ik zo weer aanzetten. In mijn achterhoofd lalt, zingt, foetert, vleit dat stemmetje om het internet toch maar weer aan te zetten ‘want je weet maar nooit’.

Ik verlang eigenlijk wel naar een echte internetloze dag…of week.

Snap je?

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)