Dom gelul

Waar schrijf je over als je niets te vertellen hebt?

Ach, genoeg te vertellen maar dat valt onder de noemer “dom gelul” en hoort thuis op Twitter waar het in de donkere krochten van de socialmediakelder gearchiveerd wordt onder #domgelul .

Ik begon dit blog met het idee dagelijks te vertellen over mijn werk en mezelf op een persoonlijke manier. Het dagelijks vertellen is een uitdaging gebleken waar ik niet aan kan voldoen, simpelweg vanwege het feit dat ik mijn pc in regel in het weekend uit laat staan. In de periode 2003/2004 heb ik op pijnlijke wijze – lees: een burn-out én ernstige rsi – geleerd werk en privé gescheiden te houden op de meest rigoureuze manier.

Daarnaast begint ‘mijn werk’ een lege ballon te lijken. Ik zoek maar vind niet. Ik solliciteer maar hoor niets. Ik zit niet stil maar het pad blijft verder vrij van activiteit. Demotiverend is het correcte woord.

Niet dat ik nu niets doe! Elke dag opnieuw gaat mijn pc om 8 uur aan en zoeken we samen een weg door de dag. Ik leer nieuwe dingen zoals Instagram gebruiken. En zonder persoonlijk Facebook heb ik plots zeeën van tijd voor LinkedIn waar ik graag mag kijken en praten over wat anderen bezighoudt. Maar het maakt me ook melancholisch. Ik zie anderen die tijd niet hebben. Ik had die tijd ook liever niet. Ik besteed die tijd liever aan andermans teksten nakijken, blogberichten en teksten schrijven voor anderen, social media van anderen beheren, andere bloggers dan mezelf coachen.

September komt eraan. Tradiontioneel onze vakantieweken. Maar Ee laat weten dat hij volgend jaar weer in augustus vakantie wil. Dit duurt hem te lang. Iedereen is terug van vakantie, iedereen heeft verhalen en hij telt nog steeds de dagen af. Vakantie in augustus wil voor mij zeggen: geen rust dus geen vakantie. Weer iets waar ik me bij moet neerleggen. Goede relaties, moet ik na 5 jaar bij Ee concluderen, zijn nog gecompliceerder dan slechte relaties.

Vriendin Bie zit in een blogdip. Ik stel voor samen aan een blog challenge te beginnen. 15 september gaan we van start. Ik laat haar kiezen en het wordt een eenvoudige challenge. Er zijn er zoveel meer, als je maar weet waar je moet kijken. Daarom heb ik al de challenges die ik her en der had staan, verzameld in een Pinterestbord vol creatieve uitdaging.

En zo krijg ik mijn ochtend én deze blogpost toch nog gevuld met wat iets meer is dan #domgelul -hoop ik- iets over mijn werk en over mijzelf. Bloggen zonder dom gelul is en blijft een uitdaging met vele gezichten.

 

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)

2 Comments

 1. Avatar
  Mariel
  29 augustus 2016

  Herkenbaar over het solliciteren, zoeken en niets vinden. Maar opgeven is ook geen optie.

 2. Avatar
  Dagelijkse kost
  29 augustus 2016

  Ik snap je. <3

Reacties Gesloten