Einde weekoverzicht

Had je het gezien?

Er staat geen weekoverzichtblogbericht -eat your heart out Scrabble!- op zondag 15 mei.

Dat komt omdat ik niet genoeg foto’s had. En ik had niet genoeg foto’s, niet omdat er niet genoeg te zien was die week maar omdat ik het te druk had met kijken en luisteren en beleven om foto’s te maken.

Eerlijk gezegd, dat vind ik wel prettig zo.

Ik merk dat ik vaak te zeer geniet van een moment om er een foto van te maken. Ik begrijp ook niet zo goed die mensen die van alles foto’s willen maken. Ze komen ergens en hoppa, die camera, of beter: die telefoon moet erbij genomen worden. Hoe kan je dan met je hele wezen iets nieuws of moois of bijzonders beleven?

“Hey, heb je dat prachtige ding gezien toen we daar waren?”

“Nee, dacht het niet, maar ik zie dat ik een foto op Instagram gezet heb dus ik heb het gezien.”

Ee durft ook nog wel eens als een Japanner door stad en land te baggeren. Honderden foto’s maakte hij toen we in Zeeland op vakantie waren. Waarom, wilde ik graag weten. Voor het nageslacht, zegt Ee. Uhm, welk nageslacht, vraag ik. Nou, om later terug te kijken, zegt Ee. Wanneer is later, vraag ik, wanneer we te oud zijn om ons te herinneren dat we ooit erbij waren?

Ee vindt het leuk en ik probeer me er niet teveel aan te storen. Maar ik doe het steeds vaker niet dan wel.

Samengevat: geen weekoverzicht meer! Misschien wat vaker dan nu individuele foto’s die bekoren of verwonderen, maar dat is dan ook wel genoeg. Als je niet kan kijken met je hart en dankbaar zijn voor dat ene bijzondere moment wanneer het er is, ben je misschien verkeerd bezig.

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)