Foutmelding Windows 10

Mijn pc is een ouwetje. Hij draait ook al een jaar of 7 mee. In zijn jonge jaren was hij state of the art. Alles zat erin wat een sportwagen onder de pc’s maar kon wensen. Hij draaide pijlsnelle rondjes op Windows 7 en trok -geheel terecht- zijn neus op voor Windows 8.

Maar de jaren knaagden aan zijn onderdelen. Er zit al extra geheugen in en extra harde schijven en een nieuwe videokaart. En hoewel ik best nog tevreden ben met mijn oldtimer is Windows 10 dat niet.

Windows 10 stuurt mij gemiddeld één keer per maand een blauw scherm met een foutmelding. Het is een hardwareprobleem dat we er niet zomaar uit geschuurd ende gelakt krijgen, zoals je met een racewagentje op leeftijd doet.

Het wordt tijd dat hij op pensioen gaat. Mijn hoofd ict Ee heeft al maanden een ronkend nieuw exemplaar klaarstaan. Een stiller exemplaar met glanzend nieuwe onderdelen, een werkgeheugen van formaat en harde schijven die mij uitlachen met mijn 12 GB aan plaatjes en muziek.

Ik was nog niet aan afscheid toe. Ik ben nooit zomaar klaar om een pc op te geven. Dat was al met mijn eerste racewagentje: een Pentium II 233 met 800 MB harde schijf. Ik hoor het mezelf nog zeggen: “800 MB! Wat moet ik met zoveel ruimte!” Tja, wat moest ik met zoveel ruimte in de herfst van 1997? Een plaatje kwam in kb’tjes en maximaal 7 tekens als naam, supersnel downloaden -alleen op mijn werk!- stond gelijk aan een duizelingwekkende 1mb/seconde, en ik speelde Worms als een pro.

Bijna 20 jaar geleden. Jemig, ik word oud!

En mijn pc’s met mij. Ik heb moeite met afscheid nemen van ‘mijn pc’ maar eind deze week gaat hij toch echt naar het archief, d.w.z. de computerkelderbegraafplaats van Ee.

Want een echte ict’er gooit natuurlijk nooit een pc weg!

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)