Ik ga naar Mars!

Nou ja, niet ik, persoonlijk, want helaas, zover is de mensheid nog lang niet. En de vraag is of we deze aardkloot ooit wel gezamenlijk en/of commercieel zullen verlaten. Zal er een moment komen dat een retourtje naar de planeet Mars hetzelfde kost als een retourtje Winschoten-Sittard?

Ik dwaal af. Terug naar nu! Kijk, mijn boarding pass! 😀

Mijn naam gaat naar Mars! Lang nadat mijn lichaam door natuurlijke processen weer omgezet is in meststof voor een cactus zal mijn naam te lezen zijn op Mars, de rode planeet. Een eeuwig uitzicht op het blauwe stipje dat Aarde heet.

Mijn naam wordt net al die van miljoenen anderen bijgeschreven op een chip die gemonteerd wordt in het landingsplatform van het marsvoertuig Insight. Insight vertrekt in mei van 2018 van de Aarde, arriveert in november 2018 op Mars en komt nooit meer terug.

Ja, grijp maar naar de aluhoedjes! De aliens zullen ons kennen voordat we hen zien. Maar mensen, we zijn als ras een plukje stof op een klein planeetje in een waanzinnig groot universum. Hoe klein? Kijk maar, dit is een foto van ruimtesonde Cassini die onlangs overleden is. Je ziet de ringen van Saturnus en dat kleine dotje daar bij de pijl? Dat is Aarde. Daarop zwermen wij, de mensheid, rond. Piepklein en onooglijk, vergeten in een knipper van kosmische ogen.

Earth seen by Cassini

Trouwens, ik ga E. ook opgeven. Het idee dat onze namen ‘voor eeuwig’ naast elkaar op dezelfde chip staan zal hem heeeeeeeel blij maken. *grijns*

Wil je ook mee? Tot 1 november kan je je nog opgeven. Surf naar Send Your Name to Mars, een website van NASA.

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)