Een goede nacht slaap

Een complete goede nacht slaap krijgen is boven je 45ste schijnbaar niet meer zo vanzelfsprekend. Dat ouderen minder slaap nodig hebben is een sprookje trouwens. Maar dat je met het ouder worden ook vatbaarder bent voor slaapstoornissen, dat klopt wel. Je valt wat minder snel in slaap en je slaap is lichter waardoor je wat makkelijker wakker wordt. Terwijl een hele nacht doorslapen Ć©n diep slapen ontzettend goed is voor je hersenen.

Dat blijkt wel weer toen ik vanmorgen wakker werd met de mogelijke oplossing voor een ‘probleem’ waar ik en mijn hakende collega’s al tijden mee ‘worstelen’. Het is niet de eerste keer dat ik op deze manier problemen oplos. En daar durf ik best trots op zijn.

Wat was het? 2000? 2001? Ik zat als programmeur -ja, dat ben ik ook geweest- gedetacheerd in Eindhoven bij een energieleverancier. Al 2 dagen beten 2 senior programmeurs de tanden stuk op een softwareprobleem: getallen die verkeerd getoond werden op het scherm. Met een fijne kam liepen ze handmatig elke lijn met code na. Maar alles was toch echt correct. Mijn junior collega mocht het daarna proberen maar hij gaf het na een dag ook op. Mijn beurt.

Een volle dag wijdde ik aan wat eigenlijk niet meer was dan na-apen van wat mijn collega’s al gedaan hadden. Dus bijna logisch: het lukte niet. Ik ging naar huis, eindigde de dag, ging slapen en droomde de oplossing. Ik werd verbijsterd wakker. Zou het zo simpel zijn? Die ochtend kwam ik op kantoor en sloeg meteen aan het rekenen. De getallen werd afgekapt aan de verkeerde kant waardoor er geen logica in te zien was maar als je met de hand rekende, zag je het verschil…zoals ik in mijn droom zag. En het probleem: een te klein veld. En de oplossing: het veld simpelweg vergroten.

Vanmorgen na eindelijk weer eens een goede nacht rust werd ik wederom wakker met een opvallende oplossing.

Het programma EasyBead dat gebruikt wordt om haakpatronen te maken voor tapijthaken, kan geen afbeelding inlezen in de rosette (medaillon of cirkel) vorm. (Deze vorm is de ronde bodem die een mochila tas nodig heeft.) Een vierkant afbeelding wordt verwrongen. Een ronde afbeelding met een witte rand wordt verwrongen. Allerlei instellingen aanpassen werkte niet. Het hield mij en mijn medehaaksters bezig…..tot vanmorgen.

Ik droomde dat een gif een transparante achtergrond kan hebben. Zou EasyBead die transparante achtergrond negeren of niet? Na een half uurtje experimenteren was het antwoord duidelijk. Al die ervaren haaksters en patroonontwerpsters hadden het antwoord op mijn vraag niet; mijn eigen droom wel. Met een gif met transparante achtergrond maak je een nagenoeg perfecte bodem voor een mochila tas.

Mochilabodemmaken

Ik dank mijn droomzelf voor een job well done. Way to go, brain! šŸ˜€

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)