Ik stop met Facebook

Nouja, ik stop met privé Facebook gebruiken. Mijn zakelijke pagina waar deze blogberichten regelmatig opduiken en mijn community die deze maand in het teken staat van boekenmeubilair, blijven gewoon bestaan.

De aanleiding? Dit is de korte versie: een ontevredenheid die al al langer op de loer lag, escaleerde door drie kleine incidentjes vorige week. Op zaterdagochtend plaatste ik in eerste instantie een emotionele statusupdate: Ik ben er klaar mee; zoek het zelf maar uit!

Ik sloot mijn Facebookapp Swipe en begon aan de zaterdag met een vrij gevoel. Niet boos, niet verdrietig, vrij en opgelucht. Nog voor het middaguur had ik al mijn ‘vrienden’ verwijderd en dat voelde niet verkeerd. Een gevoel dat doorzette op zondag en tot het besluit leidde dat ik het meende: privé Facebook is een afgesloten hoofdstuk.

Van mijn ‘vrienden’ heb ik nog niets gehoord. Niemand heeft in de gaten dat het over en uit is. En het is goed zo.

Ik ben nog steeds te vinden op Twitter, mijn eerste socialmedialiefde. De plek waar ik volstrekt nutteloze praat kan verkondigen tegen onbekenden die precies hetzelfde doen. Heerlijk! De ‘vriendschap’ waar je op Facebook in investeert is een illusie waar twitteraars niet intrappen.

Of ik bang ben om in een gat te vallen? Nee, ik mis het visuele aspect van het delen maar merk dat Instagram dat gat prima vult. Ik kan met een gerust hart “bye bye Facebook” zeggen. 🙂

 

 

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)

4 Comments

 1. Avatar
  Ee
  9 augustus 2016

  Gelukkig zien we elkaar nog op twitter schat!! 🙂

  • Avatar
   Dagelijkse kost
   11 augustus 2016

   En aan de keukentafel mag ik hopen. ROFLOL 😀

 2. Avatar
  Ivon
  10 augustus 2016

  Inderdaad gemist. Zelf weinig op FB omdat ik t geneuzel en ieders mening om een mening van een ander wel n beetje beu ben. Maar je bent en blijft hoe dan ook mijn Engeltje. *smok

  • Avatar
   Dagelijkse kost
   11 augustus 2016

   Ik verdwijn niet van de aardbol. Ik ben altijd wel ergens te vinden. 😉

Reacties Gesloten