In 280 tekens oorlog verklaren

Twitter maakte gisteren een grote verandering door. Niet langer zijn 140 tekens de limiet. 280 tekens is het nieuwe 140.

Twitter zegt daarmee tegemoet te komen aan de vraag van gebruikers. Feitje: slechts 9% van de tweets bestaat uit alle 140 tekens. Eén plus één is….drie?

Twitter zelf zegt:

“Dit reflecteert de uitdaging van het passen van een gedachte in een tweet, met vaak als gevolg dat er veel tijd gestoken wordt in het aanpassen [van de tweet] en soms zelfs de tweet verwijderen voor het zenden. Met het uitgebreide karakterlimiet wordt dit probleem massaal gereduceerd – dat getal [9%] dook omlaag naar slechts 1% van de tweets dat tegen het limiet aanloopt. Omdat we tweets minder vaak tegen het karakterlimiet zagen aanlopen, geloven wij dat mensen minder tijd spenderen aan het aanpassen van de tweet [ alvorens te verzenden]. Dit bewijst dat meer ruimte het makkelijker maakt voor mensen om hun gedachten in een tweet te passen. Zo konden ze zeggen wat ze wilden zeggen en sneller tweeten dan voorheen. ”

~ “Tweeting made Easier” door Aliza Rosen

Met andere woorden, Twitter wil niet dat je nadenkt over wat je typt maar dat je gewoon alles eruit gooit en sneller op Verzenden klikt. Niet denken maar doen, schijt aan de gevolgen.

Twitter maakt een terugval mee. Twitter is niet langer up and rising, the place to be en hip van wal tot schip. En daar zijn vooral de adverteerders niet blij mee. Twitter wil dus eigenlijk tegemoet komen aan de vraag van de adverteerders.

Mensen die niet denken maar doen zijn het ideale ‘slachtoffers’ van adverteerders.

Twitter wil maar niet beseffen dat de terugval van Twitter te wijten is aan….Twitter. Aan de laksheid waarmee ze jarenlang niet optraden tegen haatzaaiers en verbale agressievelingen. Aan hun tolerantie voor geweld en wangedrag. Oude gebruikers waren het zat. En de nieuwe generatie jonge mensen zit niet te wachten op wereldse ellende. Hun eigen leven is al ingewikkeld genoeg.

Ach, Twitter beweert wel dat ze nu veel strenger oordelen over gerapporteerde accounts maar daar merkt de gemiddelde gebruiker niets van. Het haatzaaien in 140 tekens gaat gewoon door met haatzaaien in 280 tekens.

Zoals een wijze vrouw tegen me zei: Trump kan nu nog meer landen in één tweet de oorlog verklaren.

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)