Kamerplantentheorie

Kennen jullie die van die huisdieren die zo op hun baasjes lijken? Dat is geen mythe, hoor. De wetenschap heeft allang bewezen dat mensen over het algemeen huisdieren kiezen die op hen lijken qua uiterlijk én karakter. En onderzoek heeft op een rijtje gezet wat de psychologische redenen hier achter zijn.

Spoiler! Een hond die op jezelf lijkt, lijkt op familie en mensen hebben een zwak voor familie. Denk daar maar eens over na. 😀

Mijn kamerplantentheorie

KP_bromeliaToen Ee spontaan riep dat hij de lepelplant (spathiphyllum) beu was en een Bromelia wilde op de vensterbank, was ik eerst verbaasd. Maar toen de plant er eindelijk stond, moest ik weer aan die honden denken.

Een plant die op jezelf lijkt, lijkt op familie en mensen hebben een zwak voor familie.

Oké, toegegeven, dat laatste gaat wellicht een stapje te ver. Maar de bromelia lijkt inderdaad op mijn Ee zoals ik hem de laatste jaren heb leren kennen. Solide, onverstoorbaar, solitair als een vuurtoren maar altijd waakzaam voor zijn geliefden, met een schoonheid die je alleen ziet als je naar de details kijkt.

KP_bromelia_detail

Ik ben zelf geen liefhebber van kamerplanten. Ik hou van tuinplanten en liefst in een half verwilderde staat. De natuur kan tenslotte bijzonder goed voor zichzelf zorgen als je haar niet dwingt tot onnatuurlijke -dat zegt het al- daden.

Maar voor orchideeën maak ik -eigenaardig genoeg sinds ik Ee ken- uitzondering.

Orchideeën hebben een zware solide basis die er met vlagen saai uitziet. Maar geef een orchidee een plekje in het licht en wat geduld en je kan verrast worden door een waterval van kleur en frivoliteit.

Zeg het zelf maar: lijk ik op mijn favoriete kamerplant? 🙂

KP_orchidee

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)

één reactie

  1. Avatar
    9 maart 2016

    Jazeker lijk jij op een orchidee. Onverwoestbaar. Solide. En een waterval aan kleur. 😉

Reacties Gesloten