Levende voegen

levendevoegen01Twee jaar diagnose, therapie, behandeling, operatie en trage revalidatie laten zijn sporen na in een mensenleven.

Ee ging vandaag in ‘visserspak’ het terras met de hogedrukreiniger te lijf.

Wat is daar zo bijzonder aan? Doen andere mensen elk jaar even.

Klopt. Maar zoals ik al zei, twee jaar strijden tegen darmkanker is twee jaar alleen maar denken aan de mens. Niet aan het huis, niet aan de tuin.

In die twee jaar ontstond een gemeenschap van diverse soorten en maten mos in en rond de voegen van het terras. Een terras dat blauw/rood hoorde te zijn, werd onfris groen.

Op zich had het wel wat, dat groen.

Het is mooi om te zien hoe de natuur midden in de stad altijd weer voeten in de aarde krijgt. Het begint met wat aarde in een voeg, een mosje dat daar houvast in krijgt, een onkruidzaadje dat zich vervolgens vastklampt. En voor je het weet heb je prachtig groene levende voegen.

Mooi als je ervan houdt. Een doorn in het oog voor de rest van de mensheid.

Dus Ee besloot tot een weekend hogedrukreinigen in een visserspak. Dag 1 hebben we inmiddels gehad. En ik moet zeggen, de voegen zijn zo diep gereinigd dat je met je oor in de voeg de Chinese Zee kon horen ruisen.

Maar in voegen hoort voegzand, geen oor. Gelukkig hoefde ik niet zuinig te zijn met het vrij dure voegzand. Ik mocht gewoon een strand maken in achtertuin en oprit!

Ik hou van zand, en strand, en zee.

Ik mocht helaas geen zee aanleggen. Dus geniet ik nog even van het knisperen van zand onder de Grunniger klompen, een stralend schoon terras en een uitgeputte maar tevreden Ee.

 

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)