Misplaatst?

Ik heb met LinkedIn een haat-liefde-verhouding.

Het medium is noodzakelijk want mijn cv staat er zoals het niet op papier gezet kan worden. En je kan er online netwerken, op dat LinkedIn.

Maar in mijn ogen is dit hét platform waar alleen geld en je reputatie -die meestal toch nep is- tellen. Op LinkedIn mag je geen mening hebben. Op LinkedIn ben je geen mens.

Wie echter tussen de regels leest, merkt dat mensen met hun woorden wel hun innerlijke overtuiging laten doorschemeren.

Vanmorgen zag ik tot mijn verbazing sacherijnige antwoorden op de foto die ik gisteren op al mijn accounts geplaatst heb. De foto die ik gisteren ook op dit blog postte.

geldenreputatie

Niet oké? Misplaatst?

Deze foto is gemaakt door een Belgische photoshopper, iemand die zich niet laat intimideren, iemand die uit naam van zijn land een middelvinger geeft aan de terroristen. Wie gisteren de Twitter-feeds gevolgd heeft, weet dit. Wie alleen op LinkedIn rondhangt en denkt aan geld en reputatie, tja…..

Waarom vinden deze mensen dan dat deze foto niet oké is?

Hun interpretatie is anders. Zij denken dat ik de middelvinger geef aan België. Dat ik niets geef wat er gebeurde. Wie mij kent, weet dat dat onzin is. Dat deze foto anders geïnterpreteerd kan en moet worden, komt niet in hen op.

Die kortzichtigheid, vooral wat betreft beelden zoals cartoons, is waarom de wereld een puinhoop is. Op maar één manier naar iets kunnen kijken en daar meteen je mening over klaar hebben. Niet vragen waarom maar meteen conclusies trekken en oordelen.

Kennis? Feiten? Doen er niet toe! Vrijheid van meningsuiting!

Wiens reputatie loopt hier nu een deuk op, vraag ik me stiekem af.

Ps. Er doet een kuise versie van deze foto de ronde. Mag je ook gebruiken van mij. Zelfs op LinkedIn. Ik snap wel wat jij wil zeggen.

geldenreputatie01

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)

één reactie

  1. Avatar
    30 maart 2016

    Ik vind LinkedIn totaal geen fijn medium. Daarom gebruik ik het ook niet. Het is geen toegevoegde waarde voor sollicitaties. Althans dat is mijn beleving. Mijn eigen gemaakte CV trekt veel meer aandacht dan een standaard LinkedIn gebeuren 🙂 gelukkig maar. Want ik ben uniek, one of a kind!
    En jij bent dat ook! Die mensen met hun vreemde reacties zijn van die mafklappers die overal overheen moeten zeiken eeuh eeuh die gewoon altijd moeten zeiken 😀
    Jij bent een kanjer! Lekker doen wat jij fijn vindt!

Reacties Gesloten