Motivatie kwijt? Kwestie van doelen!

Goede voornemens en het jaar gemotiveerd starten. Dat viel tegen dit jaar. Ik was niet gemotiveerd. Niet om te werken, niet om sporten, niet om te diëten. Maar nu….nu gutst de motivatie uit mijn poriën als zomers sportzweet.

Anja, vertel, wat is er veranderd tussen 1 januari en nu?

Dit….

"Je denkt dat je honger hebt en dat je moet eten maar soms honger je gewoon naar een doel."

Dit is een gevleugelde uitspraak van Lola Clay, therapeute gelieerd aan de tv-show “My 600 pound life”. Wie haar hoort zal haar niet snel vergeten. Die jankende kleuterstem…….roestige nagels op een oud schoolbord klinken lieflijker!

Maar haar woorden zonken in. Honger naar een doel in plaats van naar de chocolaatjes in de kast die na consumptie nog steeds een leeg gevoel gaven.

Mijn doelen voor 2018 waren afvallen en een boek publiceren en verkopen. Ik heb beide doelen glansrijk gehaald. Mijn doel voor 2019……..een zwart gat met diepe echo. Ik startte 2019 zonder doel whatsoever.

Ik gaf mezelf een weekend de tijd om te denken aan doelen en sportte vanochtend weer mét motivatie en opgeheven hoofd. Ik heb weer doelen!

Zie je, een doel hoeft niet groot te zijn. En een groot doel hoef je niet met reuzenstappen te bereiken. Een doel moet alleen maar haalbaar zijn. Zwemmen in een echte vulkaan is niet echt haalbaar als je er naderhand zelf over wil vertellen. 😉

Dit zijn mijn doelen voor 2019:

  • Minstens 10 kilo extra afvallen. Haalbaar
  • Een goede stap-voor-staphandleiding over de mochilatechiek online publiceren. Haalbaar.
  • Een koffiedate met een knappe vrouw regelen. Tricky maar haalbaar.
  • Hoofdprijs winnen in de Staatsloterij. Wat? Hoezo, niet haalbaar als je geen staatsloten koopt?

“Je denkt dat je honger hebt en dat je moet eten maar soms honger je gewoon naar een doel.” Wijze woorden. Wat is jouw doel?


ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)