Negatieve reactie verboden

JO deelt een bericht op socialmediaplatform LinkedIn van iemand die snellezen promoot.

Nu ben ik iemand die wetenschappelijke ontwikkelingen rond taal volgt. Dus een bericht dat snellezen meer een verkooptruc is dan een realiteit, deel ik met mijn lezers op social media. Ik plaats mijn link als reactie omdat ik wil dat mensen opletten en niet te snel vallen voor de loze beloftes van ‘snelleesbedrijven’.

Maar dat wil JO niet. Ze verwijdert mijn link en geeft in een persoonlijk bericht aan dat ze geen negatieve reacties op het werk van haar man accepteert.

Oeps. Haar man. Tja, dat verklaart de gevoelige snaar wellicht. Maar aan de andere kant, een intelligent man kan voor zichzelf denken en voor zichzelf spreken, toch?

En een negatieve reactie verwijderen? Dat is gewoon not done op social media. Het is een beetje kinderachtig zandbakgedrag. Als je het niet met me eens bent, dan mag je niet spelen in de zandbak.

Negatieve reacties kan je ook niet vermijden, niet op social media, niet in het echte leven. Er zullen altijd mensen zijn die het niet met je eens zijn en het is behoorlijk pretentieus te beweren dat jij de waarheid in pacht hebt. Als je nooit ‘negatieve reacties’ wil, moet je alleen in je grot gaan zitten, geen internet en geen andere mensen om je heen. Ik zie -en gelukkig velen met mij- negatieve reacties als dé manier om een gezonde discussie aan te gaan. Kan die uit de hand lopen? Jawel. Maar daar hebben we Facebook voor. Op LinkedIn houden we het beschaafd.

JO zegt ook dat haar man mensen leert anders te lezen, beter stof op te nemen en hulp biedt bij dyslexie. Ach crap! Doodzonde dat ze dan mijn link verwijderd heeft en haar man niet de kans geeft meer te vertellen. Dat ‘meer’ had ik wel willen ‘horen’. Het soort hulp dat haar man biedt bij mensen die taalproblemen hebben vind ik interessant. Bovendien is dyslexie iets dat nooit ver van dit huis is met verscheidene vriendinnen die dyslectische kinderen hebben of die zelf dyslectisch zijn.

Ik heb JO gevraagd haar man -wiens profiel ik nu niet meer terugvind, potverdorie- contact met me op te nemen. Hopelijk binnenkort op Tekstbureau Van Ginneken een mooi artikel hoe mensen die slecht kunnen lezen beter informatie kunnen opnemen….door te lezen.

 

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)