Nieuwe computer

Het plaatje hierboven is hoe men zo rond 1954 dacht dat een persoonlijke computer, de pc, er in het jaar 2004 zou uitzien. Anno 2014 was mijn mobiele telefoon kleiner #understatement , sneller, beter en slimmer dan de pc die ik rond 2004 had. Vergeleken met het idee van een pc in 1954….je houdt er even je adem van in. Wonderbaarlijk!]

Ik kondigde het weken geleden al aan en vandaag was het zover. Out with the old, in with the new! In dit geval een nieuwe computer.

nieuwepc01

De oude pc, Core 2 Duo, 6 gb geheugen.

Of een nieuwe, nou ja, een tweedehands HP die zijn sporen al verdiende in een zakelijke omgeving en moest wijken voor een hypermodern modelletje. Alsof de penopauzeman i.p.v. van zijn grijzende 50-jarige zijn gezonde 30-jarige inruilt voor een blozende 18-jarige. Zo groot is het verschil niet, snap je? šŸ˜‰

nieuwepc04

Kuche kuche

Zijn verlies, mijn voordeel. Want hoewel mijn oude pc niet stuk was, begonnen de individuele onderdelen te slijten tot het punt waar vervanging niet meer mogelijk was. Je kan niet oneindig geheugen bijsteken. Net zoals je niet oneindig siliconen en botox in een ouder wordende 50-plusser kan steken. Het houdt een keer op.

EE, it’er in hart en nieren, bekommerde zich al eerder om het gehele voortraject: pc controleren, hardware upgraden waar nodig, de binnenkant stofvrij maken, Windows 10 #needaarhebikgeenproblemenmee installeren en alle software die ik nu gebruik herinstalleren. Testen, testen, testen. Alles deed het.

Alles doet het no steeds. Tot het moment dat EE mijn tweede harde schijf -waar al mijn back-ups op staan- naast de eerste steekt en de pc errors spuugt over VMWare. Ee is bekend met VMWare maar snapt er nu ook niks van. Een lang verhaal kort: het probleem wordt opgelost met een nieuwe 2de harde schijf, een andere kabel en een andere S ATA-poort.

nieuwepc03

een usb wiegje

Ja maar, mijn back-ups dan, blaat ik. Die staan op die andere harde schijf die er NIET in zit. Geen probleem, daar hebben we een usb cradle voor, sust EE. Ze spreken een eigen geil taaltje, die it’ers. Maar 25 gig aan data reist in amper 10 minuten van de ene harde schijf naar de andere via de “Universele SeriĆ«le Bus wieg”.

Hoezee! Gelukt!

Dan is het mijn beurt. Opstarten en aan de slag gaan, al mijn werkdocumenten terugzetten en software controleren. Alles werkt! Alles draait als een zonnetje! Ik was voor nop zo nerveus!

Uhhhhhhhh, waar zijn mijn Firefox bladwijzers? Paniek peeuw peeuw, mijn webbrowser is leeg als een zwart gat.

Er lijkt iets niet goed te zijn gegaan met het maken van een back-up van de bladwijzers via AOMEIbackupper, software die toch hoog aangeschreven staat. Ik krijg er tranen van in de ogen. Het ging zo goed. Het gaat zo fout.

EE ziet het ook even niet zitten. We zoeken paden, zetten bestanden handmatig op de juiste plek. Maar er gebeurt niets. Dan maar weer de oude pc aansluiten op een reservepunt in het kantoor van EE, html-kopie maken, exporteren, mailen, opslaan, importeren. Klinkt als abacadabra in menig oor maar geloof me, een kind kan de was doen. Mijn bladwijzers zijn terug.

Opgelucht haal ik adem en stuur deze blogpost de wereld in.

nieuwepc02

De nieuwe pc, Core i5, 8 gb geheugen.

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)