Nieuwe hobby?

Ik werd vanmorgen wakker met de gedachte dat ik misschien een nieuwe hobby moet oppakken. Iets als….bergbeklimmen!

De adrenalinerush wanneer je aan je vingertoppen boven een ravijn hangt, wanneer je voor het eerst op de top staat. BAM!

Of misschien iets met wat minder hoogtes zoals natuurfotograaf.

De adrenalinerush wanneer je in de bosjes ligt en recht voor je neus de leeuw komt drinken of de zeldzame vlinder landt. BAM!

Vliegtuig spotten dan? Of misschien robots bouwen? Of boomhutten ontwerpen?

Wat mijn hobby nu is?

*iets mompelt over bollen wol en haakeelt*

Of ik dat kan herhalen.

*kuch*

Haken. Mijn hobby is haken. Van praktische kleding tot fröbeldingetjes. Helaas, de adrenalinerushfactor is nul komma nul. Enige bevrediging bij het beëindigen van een project is er altijd. En vreugde als de ontvanger van het haakgoed er oprecht blij mee is.

Zie haken maar als een kunst. Het is kunstig wanneer iemand een haakwerk creëert uit het niets. En het is kunstig wanneer iemand een haakwerk creëert gebaseerd op een patroon. Als ik beginnende hakers/sters zo hoor, is het lezen van een patroon -getekend of geschreven- alsof ze een nieuwe taal moeten leren.

Ik leerde haken van mijn oma, back in the days. Zijnde zo midden jaren 70. En op school. Toen handwerkles nog kon en als nuttig gezien werd. Er groeit nu een generatie op die bij langdurig uitvallen van elektriciteit totaal niet meer voor zichzelf kan zorgen.

Maar ik dwaal af. Dat is stof voor een andere keer. Nu, hier, hobby, haken.

Ik heb een Pinterestbord waar je zowat alles wat ik gemaakt heb de afgelopen 3 jaar kan bekijken -ook als je geen account hebt. Voorproefje? Alsjeblieft. 🙂

 

Nieuwehobby

 

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)