Opnieuw 18

Ik droomde vannacht dat ik weer 18 was.

Ik stond in het grote scholencomplex en voor de keuze: welke opleiding ga ik volgen?

Let wel: dit is een droom en in een droom zit geen logica, alleen maar dat o zo belangrijke gevoel. In het echie volgde ik de richting wiskunde-economie in het Gymnasium (11 tot 18) en ik deed Toegepaste Communicatie op HBO niveau (18 tot 21).

‘Vorige keer’ maakte ik een verstandige keuze: wiskunde-economie. Ik liep langs de vele tafels met vele studies en eindigde automatisch bij….wiskunde-economie. Een mens herhaalt zijn eigen leven zo snel.

Toch liep ik verder. Tijd genoeg!

Ik zocht een stoel in een rustig hoekje en tekende, schetste, keek en praatte.

Tijd om je in te schrijven, Anja!

Op dat moment besliste ik geen wiskunde-economie te volgen maar de kunstacademie te doen. Ik droeg 47 jaar kennis en ervaringen met me mee in het lichaam van een 18-jarige en op basis daarvan kon ik met mijn hart kiezen. Mijn verstand had al zoveel kennis gekregen. Mijn hart was aan de beurt.

De wekker!

Zou dat niet geweldig zijn, 2 of misschien wel meer levens te kunnen leiden? Een verse start maar wel met de kennis van je vorige leven? Opnieuw het vuur en de kracht hebben van een 18-jarige maar zonder de angsten en zorgen om toekomst en relaties? Alle fouten die je ooit maakte kan je herstellen of er bewust voor kiezen ze opnieuw te maken, wetende wat de gevolgen zijn en dat je daarmee kan omgaan?

Wat zou jij doen? Wat zou jij kiezen? Welk vork van het levenspad zou jij bewandelen?

 

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)