Orde in chaos

Ik speel op mijn Android smartfoon op dit moment een spelletje met de ronkende naam “Infinity Loops”

In elk level is het aan mij om orde te brengen in de chaos.

Ik speel op Facebook 1 spel: Jigsaw Puzzles. Legpuzzels maken waarmee je punten verdient waarmee je meer puzzels ‘koopt’.

Bij elke puzzel is het aan mij om orde te brengen in chaos.

In een wirwar van stukjes verbanden vinden en zo toewerken naar een perfect ‘eindplaatje’ is iets dat ik mijn leven lang al doe en waar ik -al zeg ik het zelf- best goed in ben.

Mijn keuze om naast tekstschrijven redactioneel/correctioneel werk te doen is dan ook niet zo vreemd. Ook wanneer ik de tekst van een ander voorgelegd krijg, ben ik eigenlijk op zoek naar orde in chaos. Taal is mijn orde, wat geschreven staat mijn chaos.

Nu moet ik wel toegeven dat ik zelden echte chaos tegenkom wanneer ik andermans werk redigeer. Zelden, maar niet nooit.

In het begin van mijn carriĆØre werd mij gevraagd een proefopdracht te maken voor een kleine uitgeverij. Redigeer dit boek, vertelde men mij, en we kunnen zaken doen. Het boek was geschreven door een man op leeftijd met weinig schrijftalent, geen taalkennis en geen idee van de culturen die hij verwerkte in zijn verhaal. Het verhaal was wankel en heel veel feiten waren niet correct. Toch zou de uitgeverij dit boek uitbrengen na wat tweaken en de oude man daarvoor laten betalen. Ik schaamde me te diep en de beloofde opdracht was een luchtballon die razendsnel leeg liep.

Zelden dus.

Ik heb wel eens tegenslag gehad als ondernemer maar toch ben ik nooit afgedwaald van het pad van redactiewerk. Ik blijf het leuk vinden met de ‘breinkinderen’ van anderen te ‘spelen’. Terwijl ik redigeer, leer ik ook nieuwe dingen over de meest uiteenlopende onderwerpen, van de Marokkaanse keuken tot de lokale familiegeschiedenis van een kennis. Iedereen die vertrouwen in mij heeft en mij zijn of haar geschreven woorden toevertrouwt, ben ik dankbaar voor een kans om te groeien.

Ow ja, de oplossing voor het bovenstaande level. Orde in chaos. šŸ™‚

ordeinchaos_opgelost

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)