Over mij

INTJ: 1 van de 16 Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) persoonlijkheidstype.

Een zeldzaam type, vooral onder vrouwen. Slechts 0,8% van de vrouwelijke bevolking is INTJ.

Naar mijn mening zo zeldzaam omdat niemand ons mag en we dus zelden onze genen doorgeven of geïnteresseerd zijn in onze genen doorgeven. Oordeel zelf.

“INTJ’s zijn arrogant in hun opinie, veroordelen heel snel mensen die reageren vanuit emotie, kunnen zelfs het vullen van het voerbakje van de kat kapot analyseren, hebben een bloedhekel aan blind regels volgen maar zijn totaal het spoor bijster als het op relaties aankomt.”

Daar wil je toch niet mee in één huis wonen!

Toch doet mijn E. het en met vreugde. Waarom? Oordeel zelf.

“INTJ’s zijn fantasierijk, besluitvaardig, ambitieus zonder aandacht op te eisen. Ze zijn verbazingwekkend nieuwsgierig, maar verspillen hun energie niet. INTJ’s zijn zelden impulsief en buiten de schijnwerpers is hun natuurlijke zelfvertrouwen een baken voor andere rustige persoonlijkheden.”

Mijn E. zijn rustige persoonlijkheid is mijn rots in een absurde wereld. We houden elkaar overeind.

Is het de moeite mijn vriend te willen zijn? Oordeel zelf.

“In vriendschap kijkt de INTJ boven alles naar de geest en het denkvermogen van de ander. INTJ’s willen ideeën delen, geen roddel en achterklap. Bevriend raken met een INTJ is best lastig omdat ze niet willen voldoen aan de normale regels van sociaal contact. INTJ’s zijn talentvol, eerlijk zonder compromis, sarcastisch en constant bezig met groeien. Alleen iemand die aan die regels kan voldoen, is welkom als vriend.”

Een mens met handleiding, zo’n INTJ.

O, wist je dat het motto van bijna elke INTJ “oordeel zelf” is?

Denk voor jezelf. Weeg voors en tegens af en vorm je eigen mening.

 

Anja