Plastic ophaaldag

Wandelen door de stad op ‘plastic ophaaldag’ is altijd weer bijzonder. Ik durf nog wel eens in de plastic zakken van de medestadsbewoners gluren om te kijken wat ze tussen de reguliere juskartonnen en lege vleesbakjes proberen te verstoppen.

Gluren is vrij makkelijk met die doorzichtige zakken. Zo zag ik al piepschuim, videobanden, verfblikken en een nog gevulde plastic bloempot met comateuze plant. Is dat een kwestie van obstinaat zijn of te dom om enkele regels instructie te lezen?

Ik vroeg me in het verleden wel eens af hoe dat er dan bij de recyclebedrijven aan toegaat. Wie controleert? Wie sorteert?

In het verleden.

Want vandaag zag ik hoe 1 mannetje voorop liep en al zakken op voorhand even controleerde. Even kijken, ronddraaien met die zak, andere kant kijken en verder. Zit er iets in wat er niet in mag, dan rijdt de simpelweg vuilniswagen door en staat je zak plastic afval er tot het einde der tijden.

Het mannetje voorop inspecteerde uitgebreid 2 vierkante zakken. Vierkant? Jawel, ze bulkten vierkant uit. Van de overkant van de weg kon ik niet meteen zien wat het was maar dat het niet koosjer was, werd duidelijk. De 2 zakken met inhoud werden tegen de gevel van het huis gezet. En verder ging het mannetje.

Verder wandelde ook ik. Maar op de terugweg werd ik nieuwsgierig. Wat zou er in de zakken gezeten hebben? Jawel, ze stonden er nog. Snel foto’s maken!

Klikken voor vergroten

zetmaaraandestraat01

zetmaaraandestraat02

Deze stadsbewoners hebben de kleine lettertjes niet gelezen. De grote ook niet trouwens. Want hard plastic is echt een no no en een plastic koffer (???) en kleerhangers….wat dachten ze dan!

Wat zou ik dolgraag een keer met dat mannetje aan tafel willen zitten en praten over de dingen die hij op zo’n dag allemaal vindt.

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)