Pokémon bejaarden

De ouders van EE, mijn ‘schoonouders’ Pa en Moe, zijn krasse knarren. Als voormalige kroegeigenaren zijn ze vriendelijk voor iedereen, houden hun mening in kleine kring en zijn niet te beroerd iets te vragen als ze het niet weten. Ze wonen in het centrum van de stad en staan nog midden in het leven.

Dat wonen in het centrum heeft zijn voors en tegens die eigenlijk hetzelfde zijn: het is altijd druk, altijd levendig, er is altijd wat aan de hand. De nieuwste rage Pokémon Go zien pa en moe vanaf hun balkon op de tweede verdieping van de flat in al zijn gekkigheid opbloeien.

***

Er trekt een stoet jongeren voorbij met de mobieltjes in de hand. PATS! De laatste knul zit met zijn neus zo diep in zijn mobieltje dat hij de lantaarnpaal pas ziet wanneer deze hem een klap verkocht heeft. Hilariteit alom. Geen kwaad geschied gelukkig.

Wat is dat toch met die jongelui met hun mobieltjes! Moe vertelt het verhaal aan de kleinkinderen en leert zo over Pokémon Go. Beestjes vangen met je mobieltje. Ze denken er het hunne over en moeten er smakelijk mee lachen.

***

Pa en Moe lopen door de stad. Twee jongens hebben lol. Midden in de winkelstraat staan ze te lachen met mobiel in de hand. Vang die Pokémon dan!

Moe, nieuwsgierig en voor de duvel niet bang, trekt de knul aan de jas en zegt: “Leg me dan nu eens uit”. Zonder blikken of blozen beginnen twee tieners -die deze krasse knarren van 70+ niet kennen!- geduldig uit te leggen wat Pokémon Go is en hoe het werkt. Pa en Moe mogen meekijken op de mobieltjes.

***

Vandaag zie ik voor de zoveelste keer zure opmerkingen op Twitter over Pokémon Go en de mensen -meestal kinderen- die dit spelen. Zuur zijn over een spel dat weer naar buiten brengt, dat kinderen samen laat spelen, dat onbekenden van alle leeftijden samenbrengt. Die zure mensen moeten een les leren van ‘mijn’ Pa en Moe. Zij zullen nooit Pokémon Go spelen en vinden het maar gekkigheid maar ze genieten van het plezier van anderen.

Ik hoop dat ik zo oud kan worden.

P.s. Wist je dat in Amerika verscheidene bejaardeninstellingen Pokémon Go gebruiken om hun bewoners mentaal en fysiek gezond te houden? 92 en Pokémon Go spelen! Up yours, azijnpissers op Twitter! 😀

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)