Pokémon Go maar weer spelen

Ik zag een item op Editite NL van RTL: “Het bestaat pas twee dagen en is nu al immens populair: Pokémon Go.”

Het lijkt mij leuk! Maar in de app store is deze app niet te vinden? Wat blijkt: na de initiële uitrol in Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië bleek de populariteit zo groot dat de servers keer op keer crashten. De lancering van de app in onder andere Nederland is dus al enkele dagen uitgesteld.

Social media to the rescue! Na mijn sippe bericht laat een vriendin weten dat als ik Android heb -jazeker!- dat ik het installatiebestand kan downloaden en dan kan ik lekker spelen. Yes!

Mijn eerste kennismaking met Pokémon Go is verrassend. Er zit een pokémon op de stoep voor mijn huis! En OMG, een pokéstop, waar je voorraden kan ophalen, ligt gewoon in mijn straat! Een kinderhand is snel gevuld. 😉

Maar mijn denkradertjes gaan aan het werk. De gps moet aanstaan. Dat vraagt om dataverkeer. Ik heb een mobiele databundel maar die is minimaal omdat ik 90% van de tijd via wifi werk. En ja, ook hier in de binnenstad is gratis wifi maar ik wandel vaak buiten de stad. Wil ik maandelijks de helft van mijn databundel opofferen aan een spelletje? Een spelletje dat ik maar voor 1/3 zal gebruiken?

Pokémon Go bestaat voor 1/3 uit verzamelen en dat vind ik ontzettend leuk. Maar daarnaast kan je ook vechten om een belangrijk terrein te winnen, bijvoorbeeld een station of een plein, en een derde deel bestaat uit het bezoeken van een Gym en ‘vechten’ met je verzamelde pokémon. En dat vechten, dat boeit mij totaal niet.

Aan de andere kant, het is de hond uitlaten van 2016. Ik heb geen hond maar zou veel meer wandelen als ik een hond had. Met deze app moet ik ook aan de wandel want de pokémon zitten niet allemaal op mijn stoep te wachten. En dat is ook meteen het prachtige van dit nieuwe spel op de smartfoon: kinderen spelen weer buiten, samen!

Voorlopig twijfel ik nog of Pokémon Go blijft of gaat.

Ik wens in ieder geval iedereen veel speelplezier.

Update 11-06-2016
Inmiddels is er ook al een versie van Pokémon Go met malware actief. Let dus op wat je downloadt!

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)