Poppenhoofden

Ik droomde afgelopen nacht dat het verzamelen van poppenhoofden geen survival skill is. Je hebt er niets aan wanneer de zombie apocalyps komt en er nog maar weinig mensen op aarde rondrennen.

In Een Wereld zonder Muziek raakte ik dit onderwerp al een keertje aan. Ik ben een voorstander van niet zo afhankelijk zijn van de maatschappij. Er staat al waterton en zonnepanelen staan in de planning.

Een onderdeel van voorbereid zijn is het aanleren van survival skills. Vooral de huidige jeugd die denkt dat Google leren gebruiken een survival skill is, mag door ons volwassenen wel eens de andere kant van onze maatschappij getoond worden. De kwetsbare kant, de afhankelijkheid van technologie, elektriciteit, gas en olie en wat een mens nodig heeft om te overleven zonder al die dingen.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen prepper! Ik heb geen kelder vol noodvoorraden, een eigen waterzuiveringsinstallatie, geweren achter slot en grendel, jachtmessen en visgerei in de kast en boeken vol kruidenremedies voor wanneer de aliens onze planeet overnemen.

Ik ben een realist met een oog voor de hemelen. Onze planeet lijkt een rots in de branding maar de aarde is slechts een zandkorreltje op het immense strand dat ons universum is, vechtend tegen het getij van onvatbare natuurkrachten. Hoewel het ons in de moderne tijd nog niet overkomen is, kan een stevige zonnevlam de planeet tijdelijk lam leggen. Een meteoriet kan inslaan. Een continentale aardbeving kan gebeuren. Een levensbedreigend virus kan toeslaan. Wereldoorlog 3 kan uitbreken.

De filmindustrie speelt hier graag op in en dramatiseert de shit uit deze schrikbeelden maar dat wil daarom niet zeggen dat ze fantasie zijn.

Al deze scenario’s zijn reëel.

Een beetje voorbereid zijn kan geen kwaad. Leer je kinderen naast googelen en voetballen ook ‘nuttige’ dingen. Leer ze handwerken of vissen. Breng ze interesse in de natuur bij. Geef ze de kans mee te klussen.

En laten we duimen dat ze die skills nooit nodig zullen hebben.

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)

één reactie

  1. Avatar
    28 april 2016

    Helemaal met je eens. Waar ik vroeger allerlei handige boeken de deur uit heb gedaan – want er is toch het internet, ben ik ze nu weer aan het verzamelen. Alle survival skills nu al onder de knie krijgen lukt toch niet, maar dan heb je in ieder geval naslagwerk 🙂

    En een klein beetje prepper zijn kan trouwens nooit kwaad. Genoeg water etc om die tijdelijke lamlegging te overbruggen enzo

Reacties Gesloten