Sandd kerstzegels eindelijk!

Door weer en wind, regenbogen, sneeuw tot aan de enkels, 2 jaar en 7 maanden lang was ik postbezorger voor Sandd.

Geen “postbode” want dat woord is door PostNL geclaimd en mag door geen enkele andere bezorgservice gebruikt worden.
Een van de vele pogingen van PostNL om haar lange historie te bewaren terwijl ze haar reputatie zelf naar de vaantjes helpt.

Ik voorzag een compleet dorp 2 keer per week van papierwerk. Ik durf het geen post noemen. Vaak waren het ongewenste catalogi, ongewenste bedelacties, ongewenste reclame van loterijen en ongewenste blauwe enveloppen.

Mijn enige spijt in al die tijd is dat ik nooit echte post heb mogen bezorgen.

Geen kaartjes met wensen waar je blij van wordt. Gelukkige verjaardag! Fijne Kerstdagen! Zomaar!
Geen tijdschriften waarvoor de kinderen knokken om ze als eerste te mogen lezen.
Geen officiĆ«le documenten met “gefeliciteerd, uw scheiding is geregeld en u mag weer met een licht hart aan een nieuw leven beginnen”.
Maar ook geen rouwbrieven, aanmaningen, belastingaanslagen, en andere papieren waar een mens spontaan eczeem van krijgt.

De Sandd-bezorgers van 2017 zullen de eersten zijn die dat wel mogen. Want Sandd heeft haar eigen postzegel voor particulieren uitgebracht.

Afdwaling – lezen op eigen risico

Uiteraard goedkoper dan die van PostNL. De vakbonden en PostNL-hoeren klagen de stenen uit de grond. Ineens is er concurrentie en die moet wel oneerlijk zijn. Bovendien heeft Sandd geen postbussen of postkantoren. En Sandd bezorgt maar 2 keer per week. Dat kan niet goed zijn!

Hier in Winschoten zijn bijna geen PostNL brievenbussen meer te vinden en nog maar 2 postfilialen (bij Jumbo en bij een kantoorhandel die vaak dicht is) voor de hele stad. Wij krijgen zelden meer dan 2 keer week post. Vertel me nog eens waarom Sandd oneerlijk zou concurreren?

Back to business!

 

sandd kerstzegels

Sandd heeft een eigen postzegel en die kan je hier bij de Sandd Postpunten kopen.

Sandd werkt hard aan het overal installeren van punten en inwerken van de lokale medewerkers.
Voorlopig liggen er alleen algemene postpunten in de wijde omgeving van Utrecht.
Het kan even duren eer een algemeen postpunt in jouw buurt is maar heb geduld.
Voor de kerstzegels hebben ze al een oplossing voor iedereen maar dan moet je nog even verder lezen.

Maar het mooiste komt nog!

Sandd heeft ook kerstzegels!

En die kosten 50 cent!

50 cent!!!!

Voor 50 cent stuur je, vergeleken met PostNL- 7 extra kaartjes!

PostNL vraagt 14,60 euro voor 20 zegels. Sandd vraagt een tientje voor 20 Sandd kerstzegels. Voor 14,50 heb je 7 zegels meer bij Sandd.

In plaats van 20 wensen stuur je 27 wensen. In plaats van je lijstje moeten inkorten omdat je net niet genoeg zegels hebt, kan je die verre tante aan de andere kant van het land ook eens een kaartje sturen. En ach, de Sandd kerstzegels zijn niet zo designer chique als die van PostNL maar diep in je hart, wat vind jij belangrijker: de warme wens of de postzegel die met de envelop in de papierbak verdwijnt?

De Sandd kerstzegels kan je vanaf 27-11 bij de meeste Blokker-winkels kopen dus lekker makkelijk. Welke Blokkerwinkels straks kerstzegels verkopen kan je hier op de site van Sandd opzoeken. Waar lever je je kerstpost in? NIET IN DE SCHAARSE ORANJE POSTNL BRIEVENBUSSEN! In alle Blokkers waar men de Sandd kerstzegels verkoopt, worden ook BLAUWE Sanddpostbussen geplaatst. Doe je kerstwensen in de blauwe bus en geef jezelf een klopje op de schouder. Goed gedaan, fijn mens.

Ik sta alvast kerstkaartjes te bekijken. Neem ik dit jaar weer glitter of toch maar niet? Rendieren of kerstmannen? Vierkant of rond? Keuzes, keuzes en prijs onze heer Het Vliegend Spaghettimonster dat we die keuze hebben!

sandd kerstzegels

 

 

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)