Social media sprokkelen

Ik laat op Twitter weten dat ik een ochtend aan social media sprokkelen zal doen.

Dat moet eigenlijk “socialmediasprokkelen” zijn maar daar struikelt Google over. Sorry, Google heeft altijd gelijk.

Huh? Watte? Social media sprokkelen?

Als tekstschrijver/redacteur hoort een groot deel van mijn tijd te gaan naar tekstschrijven/redactiewerk. Ik onderschat het belang van social media absoluut niet maar “dagelijks 30 minuten” doet het voor mij niet. Dus las ik af en toe een volledige middag social media sprokkelen in.

Ik staar gebiologeerd naar de Twitterkolom.

De plek bij uitstek waar de tweets van mijn bezige zakelijke medemensen als een rivier constant voorbij stromen. De leercurve is hoog wanneer ik sprokkel. Om de paar tweets klik ik en lees wat ik allemaal wel of niet moet doen om succesvol, briljant, geleerd, rijk en knap te zijn binnen een zo kort mogelijke tijd.

Ik geloof het allemaal. Ik geloof het helemaal niet. Is het feit dat zo vele “je moet’-tweets en “je mag nooit”-tweets voorbijkomen als je ondernemers volgt op Twitter, een teken dat we

  • dom zijn en echt voortdurend sturing nodig hebben?
  • slim zijn en dat graag iedereen in de strot rammen?

Ah, vergeef me de botte woorden en sta er eens bij stil terwijl ik doorga met de stroom volgen, lezen en retweeten.

Twitter is niet de enige plek waar ik sprokkel.

Ook op LinkedIn neem ik de tijd om te kijken, te scrollen, mijn mening voorzichtig te geven en te liken of delen. Maar LinkedIngebruikers zijn wat voorzichtiger met de mede-werker vertellen wat ze “moeten doen” en “niet mogen doen”.

LinkedIn heeft een hoger “kijk mij eens goed bezig zijn”-gehalte. En hey, ik vind het prima. Zo werkt LinkedIn en zo gebruik ik het ook. Ik geef graag een duimpje aan iemand die straalt omdat hij/zij geslaagd is, iemand die een nieuwe baan vindt, iemand die een mijlsteen bereikt heeft. Elkaar aanmoedigen is altijd waardevol.

Ik schrijf dit stuk en ik sprokkel, om en om. De tijd vliegt. Dit stuk moet maar eens online gaan. Doen jullie dan tweeten en liken? 😉

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)