Sodom Sail 2016 teleurstelling

Delfsail 2016 was wederom een succes. Een half miljoen bezoekers dit jaar en als je de foto’s ziet is dat echt wel terecht! Wat een prachtige schepen konden bezoekers bewonderen!

sodomsail-delfsail

Ik had erbij willen zijn. Maar de drukte was voorspeld en noch EE noch ik houden van drukte. Dus toen ik hoorde dat gemeente Oldambt en stad Winschoten een kleine versie dit evenement organiseerden, Sodom Sail 2016, was ik blij. Dáár kon ik tenminste naar toe! Lekker op de fiets, stukje wandelen misschien en bij drukte gewoon vroeg in de ochtend gaan. Strak plan!

Helaas. Sodom Sail 2016 vond ik nogal een teleurstelling. 50 schepen zouden aanwezig zijn. Maar ik durf niet zeggen dat ik er 50 geteld heb. Bovendien had ik op z’n minst 1 of 2 mooie zeilschepen of marineschepen willen zien. Maar niets daarvan.

Ongetwijfeld zijn alle eigenaren van die schepen die er wel lagen trots op hun varende huis, maar voor iemand die in waterrijk Groningen woont en als kind opgegroeid is naast een vaarweg, vielen de aanwezige schepen nogal tegen.

Je zou kunnen stellen dat het vrij logisch is dat er geen grote schepen aanwezig waren. Per slot van rekening is het kanaal Winschoterdiep niet meer dan een kanaal voor binnenvaart, plaatbodems en recreanten. Maar dan nog, er bestaan toch ook kleine marineschepen en kleine zeilschepen? Ze vonden echter Winschoten niet.

Ondanks het lelijke herfstweer in juni ben ik toch gaan kijken met de nieuwe camera in de hand en ik heb wat onbezielde sfeerplaatjes kunnen vastleggen. Volgende keer weer? Nee. Sodom Sail 2016 teleurstelling hoeft op deze manier geen herhaling.

[ Ik claim geen copyright op deze foto’s. Als je ze wil gebruiken voor fatsoenlijke doeleinden, ga je gang. Wil je graag de originele versie in hoge resolutie, dat kan ook en wel kosteloos. Gewoon even contact opnemen. ]

 

sodomsail201601

sodomsail201602

sodomsail201603

sodomsail201605

sodomsail201606

sodomsail201604

sodomsail201607

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)