Spiegelende woorden

Als zzp’er met een piepklein budget moet je creatief kunnen zijn.

Zo maak en onderhoud ik zelf mijn websites. Kan een expert dat beter? Wellicht. Ik heb over de jaren succesvolle en minder succesvolle websites gehad. Ik heb ervan geleerd en doe dat nog steeds.

Ik verzorg al mijn social media zelf. Dit wil zeggen dat ik de ontwikkelingen in de gaten hou, instellingen aanpas maar ook alle foto’s en headers zelf bij elkaar zoek of zelf maak. Dat geldt al helemaal voor de Facebook community Inspiratie voor Lezers en Schrijvers. Fans krijgen elke dag om half negen een vers Nederlandstalige citaat over boeken, lezen en schrijven. Al die citaten maak ik zelf.

Ik ben mijn eigen marketingmanager. Ik hou in de gaten wat voor acties succesvol zijn en pas deze toe. Acties hebben uiteraard prijzen nodig en daar wringt het schoentje soms. Met een budget van een tientje kan ik geen prijzen van 1000 euro weggeven, zelfs al zou ik dat willen. Heel veel zzp’ers krijsen nu dat je moet investeren voor je kan verdienen. Mijn moeder zei altijd: “Geef geen geld uit dat je niet hebt.” Dat is tot nu toe het betere advies geweest.

Ik werk nu aan twee creatieve dingen -boekenleggers en visitekaartjes- met de hulp van een lieve ‘collega’. Zij heeft mij prachtig spiegelend┬á papier bezorgd en samen zoeken we de grenzen op van wat we ermee kunnen doen. Met dit product zijn we erg tevreden:

createivezzp01 createivezzp02

Boekenleggers met aan 1 zijde een mooie spreuk over boeken en aan de andere kant een ‘spiegel’.

Nee, nee, dat zijn geen vlekken, dat ben ik die een foto maakt. ­čśÇ

Ok├ę, ok├ę, in de wereld van e-boeken en e-readers zijn boekenleggers volstrekt achterhaald en ouderwets. Maar, zo zegt mijn bron, mensen die nog echte boeken lezen, zijn er vast blij mee. Mijn Facebookfans ook?

Ik ga het toch proberen. Over 2 weken geef ik 2 x 5 maal dit setje weg op Facebook. Like mijn pagina, als je dat nog niet gedaan hebt, vertel in welk boek jij deze boekenleggers zou leggen en tag een vriend die ook wel blij zal zijn met een paar mooie boekenleggers.

Doe jij ook mee? ­čÖé

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)