Studeren en reizen

Geen kindertoeslag, geen huurtoeslag, geen zorgpremie, geen bijstand, geen werkloosheidsuitkering, geen studiefinanciering. Allemaal vervangen door het onvoorwaardelijke basisinkomen. Genoeg geld om van te leven. Niet overleven maar leven. Zonder uitspattingen, sober, maar wel leven. Wil je meer, dan blijf je gewoon werken.

Op de site Ons Basisinkomen vraagt Stichting MIES: “Wat zou jij doen met een basisinkomen?”

Wat zou ik doen als ik een basisinkomen ontving? Ik heb erover nagedacht en kom telkens bij dezelfde 2 dingen uit: studeren en reizen.

Ik heb in de donkere middeleeuwen Toegepaste Communicatie gestudeerd. Maar ik zou zo graag een goede studie willen volgen in de richting van schrijven en redactie. Geen journalistiek. Ik denk niet dat ik een goede journalist zou zijn. Te betrokken bij het nieuws om er objectief verslag van te doen. Hell, ik vermijd nu al vaak het nieuws op tv omdat ik er niet meer tegen kan. Al dat doemdenken en die negativiteit.

En ik wil zo graag reizen. Al die plekken zien die ik verzamel in mijn hoofd. Van IJsland tot de Malediven, van diepe oerbossen in Amerika tot Australische woestijnen. Ik weet zelfs al wie ik mee zou nemen. Sorry, Ee, maar jij bent het niet. 😉

Misschien zou er niet zoveel tijd zijn om te reizen. Misschien zou ik dan eindelijk die droombaan kunnen vinden tussen boeken of wetenschappers of wel beiden.

Een onvoorwaardelijk basisinkomen. Ik hoop dat ik het nog mag meemaken.

De doemdenkers zien onze hele economie in elkaar storten. De economie van subsidiëring en betutteling, van onzinnige regels, van stigmatisering? Laat maar storten, denk ik dan. Want hoeveel mensen zouden dan eindelijk hun grijze baan opgeven en opzoek gaan naar de baan van hun dromen? Hoeveel mensen zouden eindelijk een eigen zaak kunnen beginnen? Hoeveel mensen zouden eindelijk hun creatieve potentieel  ten volle kunnen benutten? Heel veel, vermoed ik. Heel veel.

Vertel eens, wat zou jij doen als je een onvoorwaardelijk basisinkomen kreeg van bijvoorbeeld 1500 euro?

studerenenreizen

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)