Toetsenbordleed

Ik verslijt toetsenborden zoals andere vrouwen schoenen of mannen.

Meestal is mijn toetsenbord tot op de draad versleten tegen de tijd dat het goor begint te worden.

De mannen bij de afvalstraat kennen me.

Heb je haar weer met de toetsenborden!

Maar deze keer heb ik blijkbaar een toetsenbord van goede kwaliteit gekocht. Het is niet kapot te krijgen! 😀

Maar het is wel goor geworden. Ieuw. :S

Mijn allereerste toetsenbordwasactie is een feit!

Ik zocht en vond vele tips hoe je een toetsenbord reinigt. Zo deed ik het.

  1. Maak een foto van je toetsenbord.
  2. Wip de F10-toets eruit met een platte schroevendraaier. Als dat zonder al teveel moeite gaat, ga naar stap 3. Zo niet, gebruik schoonmaakdoekjes en wattenstaafjes en ga er maar even fijn bij zitten.
  3. Maak een foto van je toetsenbord. Nee, serieus, als je het in stap 1 overgeslagen hebt, doe het dan nu.
  4. Wip alle toetsen eruit en gooi ze n een teiltje/bakje met een warm sopje.
  5. Rammel en beweeg ze in het bakje/teiltje met je handen een minuutje of zo heen en weer. Borsteltje hoeft niet meteen. Ze maken zichzelf schoon zolang jij maar lekker beweegt.
  6. Uit het afwaswater, in een vergiet, afspoelen met koud water.
  7. Uit het vergiet, in een bh-zakje (dat je ook voor de wasmachine gebruikt als je verstandig bent) en doe ze samen met een droge handdoek in de droger. Geen droger, gebruik een föhn. Geen föhn, in de zon. Geen zon, op de verwarming. Geen verwarming, verhuis!
  8. In het kwartiertje (in de droogtrommel want de rest duurt veel langer) dat de toetsen drogen, maak je met een verfkwast het toetsenbord zelf schoon. Blazen en stofzuiger werken ook maar die laatste restjes, hè….
  9. Gebruik ontsmettingsalcohol (of iets soortgelijks dat snel vervliegt) en wattenstaafjes om de kleine hoekjes schoon te maken. Geen water! Water en elektronica zijn een no-no!
  10. Klaar! Nu al? Ja, nu al.

Nu moet je alleen aan de hand van de foto (Ik zei toch dat je die moest maken!) de toetsen weer op hun plaats duwen en je kan weer klepperen op het zolderkamertje en dromen van een Pullitzer.

Heb je echter brokken gemaakt in het proces, dan had je sowieso een crappy toetsenbord. Zonde van het werk maar je weet nu dat je eenzelfde toetsenbord niet meer moet kopen.

En mijn toetsenbord? Kijk zelf maar. 🙂

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)