Trap onder je kont

Mijn inspiratie voor deze week is deze uitspraak van Theodore Roosevelt: “Als je degene die de meeste van je problemen veroorzaakt, onder de kont zou kunnen trappen, zou je een maand niet kunnen zitten.”

traponderjekont

Voor de meeste van je problemen ben je zelf verantwoordelijk.

Nu hoor ik mensen al mekkeren.

Het is niet mijn schuld dat ik arm ben.
Het is niet mijn schuld dat ik een zwangere tiener ben.
Het is niet mijn schuld dat ik in een slecht huwelijk zit.
Het gaat niet om schuld. Het gaat om verantwoordelijkheid.

Neem verantwoordelijkheid voor de situatie waar je in zit. Durf te kijken naar waar jij – niet de ander!- in het verleden het verkeerde pad hebt gekozen. Als je beseft dat je zelf verantwoordelijk bent, weet je ook dat je zelf de oplossing bent.

 

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)