Vakantiefoto’s

Waar begin je mee op de eerste dag na je vakantie?

Iedereen vervelen met de vakantiefoto’s! 😀

264 vakantiefoto’s op de camera en 300+ vakantiefoto’s op beide mobiele telefoons! Zitten jullie er klaar voor?

Nee? Ik ook niet.

In andere tijden was op reis gaan en een fotocamera bij je hebben een voorrecht. Je kwam thuis en de foto’s moesten tegen een aardige kostprijs ontwikkeld worden. Daarna gingen ze in een album dat de familie rondging want hoe bijzonder was het daar.

We leven in nieuwe tijden. Mobiele telefoon, social media en Google Earth laten je alle plekjes op aarde zien zonder je huis te verlaten. Vakantiefoto’s? Allemaal al gezien omdat ‘we’ er zelf ook geweest zijn of omdat betere foto’s dan die van jou al 100 keer eerder voorbijkwamen.

Weet je, dat is een goede zaak! Zo krijg jij de tijd om te genieten van het moment, van nu, voor jezelf, niet voor een ander, niet voor later.

Daarom deel ik hier maar enkele foto’s, met een verhaal.

[De originele foto’s zijn behoorlijk groot. Hier staan ze verkleind en soms bijgeknipt. Vind je een foto zo leuk dat je ‘m graag zou willen gebruiken, neem dan even contact met welkom@anjavanginneken.nl of welkom@tekstbureauvanginneken.nl]

[Disclaimer: sommige foto’s zijn bijgeknipt. Nergens is een filter gebruikt of een foto gefotoshopt.]

Onverwachte schoonheid

Nachtfotografie is iets wat ik niet doe. Toch, we zaten bij het water, de stilte om ons heen, de koelte van de avond, terwijl de maan haar witte licht scheen. Ik greep de camera en schoot wat kiekjes in het donker. Het resultaat is onverwacht prachtig, vind ik zelf.

vf02

vf01

Kleine alien

In Landal natuurdorp Suyderoogh zit je in de de natuur, letterlijk. Je logeert in het groen en bent nergens verder dan 15 minuten lopen van het natuurgebied. In de avonduren wordt het vakantiepark helemaal het terrein van moeder natuur. Wilde vogels zoals eenden en ganzen, konijntjes, vleermuizen, roofvogels, ze nemen het park over. Bij thuiskomst na een teleurstellende restaurantbezoek zat deze portier bij de voordeur op ons te wachten. Camera met zoomlens en hup, vereeuwigd voor het nageslacht.

vf03

Pootjebaden

Tweep Miss Tap vroeg om foto’s van beestjes. Maar dan wel leuke foto’s. Deze oerossen die het Groninger landschap overal bevolken, kon ik niet overslaan. Ik moest zelf twee keer kijken toen ik dit zag. He, staan ze nou ín het water? Maar ja, kan je het hen kwalijk nemen? Sta je daar met je te warme winterjas te bakken in de Hollandsche zon. Dan wil je gewoon een dagje pootjebaden. Wel even het klokkenspel uit het koude water houden. We moeten het niet té gek maken.

vf04

Cadeautje voor wie moeite doet

Je moet er vroeg voor opstaan én op een bijzondere plek staan maar dan heb je ook wat. Een zonsopgang die eerst veelbelovend is, daarna in elkaar zakt om vervolgens spectaculair terug te keren.

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)