Verslaafd aan Facebook? Stop met vingerwijzen!

“Ook andere ex-managers en -investeerders van Facebook hebben zich recent tegen het bedrijf gekeerd, onder wie Roger McNamee. Hij was een van de eerste investeerders in Facebook en werd gezien als de mentor van Mark Zuckerberg. Ook ex-topmannen Sean Parker en Chamath Palihapitiya uitten kritiek op het verslavende karakter van het sociale netwerk.”

Verslaafd aan Facebook? Delete je account! Maak Facebook dood! Ik las bovenstaande in “WhatsApp-oprichter deelt ook #DeleteFacebook” van Bright.nl.

Kritiek op het verslavende karakter van Facebook.

Ik heb moeite met die kritiek.

Niet omdat ik zo’n grote fan ben van Facebook. Ik was jaren erg actief op Facebook. Echter mijn account heb ik in 2017 gestript tot op het bot. Er dwalen nog 4 vrienden rond die ik op geen enkele andere manier kan contacteren. Ik gebruik Facebook alleen nog om mijn zakelijke pagina en mijn groep te beheren. En daar heb ik vrede mee.

Roepen dat Facebook dood moet omdat jij eraan verslaafd bent? Echt?

Net als met elke verslaving heeft niemand je -op een uitzondering na- een pistool op het hoofd gezet en gedreigd je te vermoorden als je de verslaving geen toegang geeft. Cola, sigaretten, drugs, alcohol, verzamelen, eten, social media…..elke verslaving is ooit een kwestie van een keuze geweest.

Je kan een verslaving pas aanpakken als je erkent dat je de verkeerde keuze gemaakt hebt. Als je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen aandeel in de verslaving. Als je bewust een nieuwe keuze maakt.

Coca cola verbannen helpt je niet van je suikerverslaving af. Alcohol verbannen maakt je nog geen nuchter mens. Facebook dood maken is geen hemelse redding.

Ja, ho, tel tot 10!

Ik zeg niet dat de verslaving JOUW schuld is of dat je er net zo makkelijk vanaf komt als je eraan begint. Verre van. Verslaving is een combinatie van o.a. maatschappelijke druk, karakter en zelfs genen. Wie makkelijk verslaafd raakt, vindt overal wel iets dat verslavend kan werken. Verantwoordelijkheid nemen voor jouw aandeel is geen schuld bekennen maar een volwassen reactie op weg naar verandering.

Verslaafd aan Facebook lijkt me best kut.

Je hele leven, je gevoel van zelfwaarde, je prestaties, je emoties, alles staat of valt met hoeveel tijd je doorbrengt in een wereld die drijft op een zee van leugens en halve waarheden.

Als je verslaafd bent aan Facebook, hoop ik echt dat je hulp zoekt en krijgt.

Maar laten we 1 ding afspreken: dat je stopt met vingerwijzen.

Facebook is zo verslavend als jij zelf toelaat.

 

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)