Wat kan ik voor je doen?

Ik lees een interessante blogpost van Elja Daae “Gevraagd worden“.

Meteen gaat mijn irritatievlaggetje omhoog. De zoveelste blogpost over hoe je alleen met een vlotte babbel verder komt in het leven. Wie geen vlotte babbel heeft is blijkbaar een muurbloempje. En als ondernemer ben je niets waard als je een muurbloempje bent zonder vlotte babbel.

Nu ben ik toevallig iemand die ontzettend veel schoonheid en waarde ziet in muurbloempjes. Ze zijn meestal klein en fijn maar zetten door onder barre omstandigheden. De meeste muurbloempjes leven tevreden op rotsige wanden, met weinig water en vruchtbare grond, waar de florissante grotere broers zo nood aan hebben. Ze brengen kleur en geur tussen grijze stenen. En muurbloempjes behoren tot de eerste planten die het stokje overnemen als de mens zijn afgedankte bouwsels verlaat. Hulde aan de muurbloem!

Ik laat mijn frustratie los en lees wat Elja echt te zeggen heeft. En potverdriedubbeltjes, ze heeft een punt.

Dat de klanten vanzelf naar je toe komen wanneer je je inbound marketing -blog, video, nieuwsbrief, white papers- maar goed geregeld hebt, is pertinent onwaar.

Ik kan het weten.

Helaas.

“Het is niet dat mensen je niet kennen. Of dat je niet iets zouden willen vragen. Of dat ze je de business niet gunnen. Dat is het allemaal niet. Maar het kost nu eenmaal meer om iets te vragen dan om gewoon ja of nee te kunnen zeggen op de vraag van een ander. ” ~ Elja Daae, “Gevraagd worden”

Heb je wel eens over de markt gelopen? Daar staat alles in kraampjes uitgestald. Jij kiest. Het is aan jou om naar het kraampje te lopen en te vragen wat je nodig hebt. Maar zelfs als je moet vragen, waar vraag je dan het liefst? De kraam waar iemand stil zit te wachten of de kraam waar de verkoper/ster je vraagt of ze je kunnen helpen?

Dat is wat Elja wil zeggen en wat wij ‘muurbloempjes’ in ons eigen kopke moeten timmeren: je hoeft geen marktkoopman met luide stem en idioot ego te zijn maar wees wel aanwezig in je kraam.

Gaan we doen, Elja!

 

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)