Weekoverzicht 14-2016

Weekoverzicht-14-2016

Afgelopen maandag liep ik langs het Winschoter Sterrenbos en zag de ravage toenemen. Het heet ‘het bos verjongen’ maar daar zullen de dakloze eendjes het niet mee eens zijn. Op dinsdag crashte voor het eerst sinds de installatie van Windows 10 mijn pc. Updates van W10 vragen geduld. Crashes ook. Woensdag kwam ik mijn vijand de tuinslak weer tegen. Nog even en het krioelt er weer van. Ik vrees voor de kopjes van de lelies die net boven de grond steken. Op donderdag vertelde ik tegen Ee dat ik een nieuw vriendje had: Pepe, de vlieg. Hij komt elke middag bij me in de keuken zitten en is nergens bang van. Vrijdag scheen de zon. Ik zag Poei zichzelf opladen. Ze is zo wit dat de camera haar in de zon enkel als een gloeipoes kan zien. Op zaterdag reden we over de grens Duitsland in. In Duitsland is niemand bang voor alternatieve energie. Windmolens staan rustig te draaien en om de haverklap zie je daken met zonnepanelen. Zondag kwamen de schoonouders mee-eten. Ik had soesjes voor bij de thee. Soesjes die niemand wilde en die ‘s avonds wonderbaarlijk vlug verdwenen in mijn buikje. Op naar week 15!

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)

2 Comments

 1. Avatar
  11 april 2016

  Wat alternatieve energie betreft zijn we net boeren. En wat een boer niet kent, dat vreet ie niet.
  Het heeft even tijd nodig, maar als we zien dat het in Duitsland goed gaat, dan komt het hier ook wel goed… hoop ik.

 2. Avatar
  Anja schrijft
  11 april 2016

  Zowel wij als Duitsland zijn al jaren bezig met zonnepanelen en windmolens. Echter hier wordt maar mondjesmaat gesubsidieerd terwijl de Duitse regering al die jaren al een fortuin in de alternatieve energiesector pompt. En dat werpt nu echt zijn vruchten af. Hier in Nederland zijn de zonnepanelen nog steeds niet erg efficiënt en als je mensen vertelt dat er ook windgeneratoren bestaan die je op je dak kan zetten en die geen lawaai maken (en die in windrijke gebieden efficiënter zijn dan zonnepanelen), vallen ze van hun stoel. Bestaat dat dan? In plaats daarvan schuifelt men in Nederland wat heen en weer met kolen en biogas en doet alsof Groningen een verlaten eiland is dat men kan leegzuigen.

Reacties Gesloten